Yvonne Ellen, porcelæn med et twist

Engelske Yvonne Ellen laver keramik med et glimt i øjet.

Jeg faldt for hendes fine porcelænskopper med guldkanter, som har fået et råt twist ved at der står Vodka, Tequila, Rum eller Gin med sort skrift på siden og underkoppen har en lille bi tegnet på kanten. Om man så vil have gin eller vodka i koppen frem for te eller kaffe er op til en selv. Jeg er mest til de ensfarvede, hvide kopper, men der er også nogle med mønstre under teksten og andre med farve.Der er også sæt med kop og flødekande, hvor kanden har teksten Tonic (som i vodka and tonic).

Ud over kopperne har Yvonne Ellen også lavet nogle fine tallerkener i samme stil, hvor et sæt med en middagstallerken og en lille brødtallerken kan sættes sammen og danner et motiv af enten en hval, en giraf, en hjort med en ugle på geviret eller en flamingo. Hovederne af dyrene er på den lille tallerken, så de store tallerkener ser lidt amputerede ud hvis den lille ikke står ved siden af. Tallerkenerne har som kopperne i hvidt porcelæn med en fin guldkant og sort motiv.

Er det for kedeligt, er der også farvede og mønstrede desserttallerkener med ofrskellige motiver. Der er sæt af fire tallerkener med hvert sit dyr eks. fisk eller fugle. Er det for meget er der frokosttallerkener med et dyr - eks. pingvin, ugler, gravhund og hammerhaj, som strækker sig over dem begge, som ved middags- og brød tallerkensættet. På disse er både tallerkener og motivet i farver. I samme stil findes også enkelte serveringsfade.

Stilen på både service, tegninger og skrifttype er lidt gammeldags, og leder tankerne hen på stilen fra slut 1800tallet.

Vil du gerne eje nogen af de fine Yvonne Ellen stel kan du finde det her, til priser fra £34.

Desværre er hendes ting kun limited edition, så det er ikke det hele som stadig kan købes.