DIY Fredag: Læder labels til urtepotter

Denne DIY Fredag er både gør-det-selv og upcycling. Jeg giver dig nemlig en guide til, hvordan du bruger et gammelt bælte til at lave labels til potteplanter.
Læderdetaljer er meget fremme i indretningen for tiden, og jeg så rigtig meget i den stil på Formland i sidste måned. Så istedet for at bruge en mindre formue på det fra nyt, kan du jo lave det selv.
Ideen (og billeder) kommer fra den amerikanske blog Chris loves Julia men jeg har lavet et par små justeringer på vejledningen.

Det er rart med friske krydderurter i vindueskarmen, men tit kan man blive i tvivl, om det nu er citrontimian eller almindelig timian, eller måske er det faktisk oregano. Så det er smart med små labels, som fortæller hvilken krydderurt, der er i potten.

Krydderurte Maerker I Laeder

Du kan nemt lave små læder-mærkater til at sætte rundt om potterne.
Ved at bruge et gammelt slidt bælte til dette, får mærkaterne et flot rustikt udtryk, som man ikke får ved at bruge "nyt" læder. Disse slidte labels passer virkelig flot til enkle potter, både fine glaserede urtepotter hvor de vil gøre dem mindre elegante, men også til mere rå potter hvor der vil være et fint sammenspil mellem materialerne.
Det er nemt at få fingre i et gammelt slidt bælte i en genbrugsbutik, da det ikke er dem, der er mest rift om.

Materialer:
Gammelt læderbælte - ikke for smalt. Farven er helt op til din smag
Læder snørre - i en farve der matcher bæltet, eller hvad du nu synes bedst om
Saks
Hultang
Hvid tusch - eller hvilken farve du nu vil have, som kan ses på bæltet (altså ikke sort skrift på sort læder)
evt. sandpapir

Materialer Laeder Label

Sådan laver du læderlabels til urtepotter

1.
Klip bæltet i mindre stykker på ca. 10cm længde. De skal ikke være alt for lange men lange nok til, at man kan skrive hele navnet på krydderurterne. Du skal ikke være bange for at klippe lidt skævt, det er bare med til at forstærke det rustikke udtryk.

2.
Klip huller i enderne af læderlapperne med hultangen. Sørg for hullerne ikke sidder alt for tæt på kanten men ca. 1cm inde.
I den originale vejledning bruger de en boremaskine til at lave huller i læderet, men jeg synes, det er noget nemmere med en hultang.

Labels I Laeder Med Huller

3.
Hvis du gerne vil bløde enderne lidt op, så de ikke er alt for lige og spidse, kan du pudse dem let med sandpapir, hvor du udjævner hjørner og gør kanterne mere bløde.

4.
Skriv krydderurternes navne på dine læderlabels. Jeg ville nok lige tegne omridset af læderstykket over på et stykke papir og prøve der først, så jeg er sikker på, at skriften bliver centreret. På den måde ved du, hvor du skal starte med at skrive, og hvor stort du skal skrive.

5.
Sæt lædersnørre fast gennem hullerne i enderne. Der skal være snor i begge ender, som du binder sammen på bagsiden, når du sætter læderlapperne fast rundt om potterne. Sørg derfor for at snoren er lang nok til at nå halvvejs rundt om potten, og ekstra så der også kan blive bundet en sløjfe.

Snor Paa Label

6.
Bind dine nye læderlabels fast på urtepotterne. Husk at sætte den rigtige til den rigtige krydderurt!

Knude Bag Potte

Vil du gerne se den originale blogpost, kan du finde den her.