Upside down hus - et hus på hovedet

Gaverne er givet, pyntet begynder at hænge, træet en anelse tørt, man begynder at overveje at få købt ind til nytåret, hvordan man skal smide de ekstra julekilo...
Og i mit hjem bliver der lyd tid til fordybelse og forundring. Jeg har fundet et par ting i denne uge, der minder mig om at se og opleve ting. Man skal ikke tage former og udtryk for givet. Jeg bliver altid glad når andre tør tænke ud af boksen og det giver mig lyst til at udfordre mine egne grænser. Måske er dette hus ikke det mest praktiske at bo i, men tanken om at se tingene fra en ny vinkel kan jeg ret godt lide.

Lad os straks få to ting på det rene: 1. Det er ikke bygget omvendt, men blot facaden, der er lavet om. 2. Det er ikke lavet med den hensigt at skulle bo i huset, men som et kunstnerisk udtryk.

Og kunst for mig må gerne rykke evd mine grænser. Kunst skal gerne udvide min horisont, få mig til at filosofere og reflektere og det gør dette hus. Men først og fremmest begejstres jeg over evnen til at tænke anderledes.

Engelske Alex Chinneck har lavet dette sjove og omvendte hus i London. Udendørs kunst, der kan forundre og få os til at tænke. Projektet hedder Miner on the moon og kan ses 20 Blackfriars Road, London, SE1 8NY. 

Det hele synes så velkendt at man vil kunne passere bygningen uden at lægge mærke til at det hele er vendt på hovedet. Men når man så ser bygningen, så er alle detaljerne meget nøje gennemtænkt. 

Jeg skal helt klart forbi næste gang jeg er i London!

Det næste må vel næste blive at vende facaden på vrangen...?