Blondelamper

Möllerlamperne er smukke og meget unikke lamper lavet af svenske Kicki Möller.
Kicki finder gamle lampeskærme fra 70'erne, hvor hun fjerner stoffet og maler stellet hvidt. Dernæst bliver skærmene betrukket med blonder, som er overskud fra modebranchen.
Alt dette er med til at hver enkelt lampe er helt unik og de bliver derfor også nummerede. Størrelsen, formen, farven, blondemønster og materialer er derfor forskelligt fra lampe til lampe.
Der sættes en ny stofledning på hver lampe og de er klar til at blive solgt.
Der er kun blevet lavet 60 Möllerlamper, som kun er blevet solgt to steder i Sverige, hos Karaktär i Stockholm og Drömma i Göteborg.

Hvis man ikke lige kommer forbi en af disse butikker, kan man jo give sig i kast med en DIY udgave af blonde-lampen.

Først skal man lige en tur forbi nogle genbrugsbutikker, så man kan finde den helt rigtige lampeskærm og den helt rigtige blonde. Om man vil lave en pendel, bordlampe eller gulvlampe er jo op til en selv og hvad man lige falder for. Blondens motiv og farve kan man jo også selv bestemme.
Hvis man i genbrugsbutikken ikke lige kan finde en blonde som er stor nok til at dække en hel lampeskærm, kan man også bare bruge noget blondestof købt i en stofbutik.
Jeg har fundet en ret godt tutorial på engelsk til hvordan man selv kan lave en lampe med blondeskærm, som kan ses på bloggen The Polkadot Closet.

God fornøjelse, og send gerne billeder til os, hvis du kaster dig ud i selv at lave en blondelampe.