Temauge forårets trends - grønne planter

Til foråret er det vigtigt at få masser af grønne planter ind i hjemmet. Det er ikke bare en tilfældig buket roser eller en orkide i potte, det skal være mere rustiskt.
Her er nogle ideer til, hvordan du nemt kan følge med trenden med at indrette dig med grønne planter.

Det må gerne være grønt i form af store grene og endda hele træer med roden intakt, gerne stillet i en glasvase, så du får dekoration både ved trækronen og der indviklede rodnet nede i vasen.

Trae I Glasvase

Fordi det er forår, er tiden oplagt til at tage hyasinter, krokus, tulipaner og andre små løgblomster ind. Igen skal man helst kunne se rødderne. Sæt løgene i rigtige rustikke sten eks. samlet på stranden ikke noget med farvede polerede sten. Eller du kan bare sætte dem ned i glasset uden noget om rødderne. Det kan være i en glasvase, eller du kan sætte flere sammen i et højt fad. Skal det være rigtig rustikt, kan du sætte sine blomsterløg ned i et gammet syltetøjsglas.

Loegblomset I Glaskrukker

Hvis du skal have orkideer, kan du med fordel skifte de lige pinde, der følger med, ud med en kroget gren fra skoven, eller helt lade være at have pinde til at holde blomsterne. Det skal være råt og så autentisk som muligt.
For at gøre endnu mere ud af det, kan du stille orkideen under en glasklokke og skift potten ud med en træstub og mos.

Terrarium Med Orkide I Glaskrukke

Sukkulenter og kaktusser har de sidste par sæsonner fundet plads i de danske hjem og det vil de blive ved med. De små grønne planter skal helst stilles sammen med mange forskellige typer sammen, gerne i forskellige højder potter. Det er ikke bare en lille plante hist og her, de skal stå sammen i klynger for at give det bedste udtryk.

Kaktus Og Sukkulenter

Terrarier og andre lukkede glasbeholdere med blomster eller grønne planter er også meget fremme. Du kan nemt lave et terrarium selv, med mos fra skoven og eks. små sukkulenter, bregner eller kaktus på en stenbund. Også her må du gerne blande, så der er flere forskellige typer planter sammen i forskellige højder og grønne nuancer.

Terrarium I Glas Bowle


Billederne er fundet på Pinterest.