Pynt til dine påskeæg

Som lovet får I til denne DIY Fredag en masse ideer til, hvordan man pynter pustede æg.
Sidste fredag lavede jeg en guide til at puste æg uden at bruge munden, den kan findes her.

Til nogle af ideerne skal æggene ligge i blød for at få farven på skallen. Når æggeskallen er tom, har den det med et ligge i overfladen og ikke nede i selve vandet, og farven kommer så ikke rundt på hele ægget.
Our Best Bites, som også var inspirationen til æggepustningen, giver et godt tip, med at lægge æggene under et dørslag med bunde opad nede i gryden. Så kan vandet komme ind til æggene, og de vil ikke stige op til overfladen.

Aeg Under Doerslag

 

Med neglelak kan du give dine påskeæg en smuk marmoreret overflade.
Du drypper neglelak ned i en skål med vand, gerne forskellige farver oveni hinanden, som du kan blande sammen med et grillspyd eller tandstik i træ. Dyp dit æg ned i farverne i vandet, som nu sidder på ægget. Du skal være lidt hurtig, for neglelakken har det med at være hurtig til at tørre, når det først er dyppet ned i vandet. Dup ægget tørt og fjern små luftbobler under farven.
Ideen kommer fra bloggen Posh Little Designs, hvor du kan finde en mere udførlig vejledning på engelsk.

Neglelak Paaskeaeg1

Den marmorerede effekt kan også laves ved at bruge barberskum. Her skal du være sikker på, at du har fat i en dåse med barberskum og ikke gel, det kan ikke rigtigt bruges.
Sprøjt skum ud i et fad med høj kant. Dryp forskellige farver af frugtfarve ned oveni skummet og bland det rundt med en pensel eller grillspyd i træ. Pas på med ikke at blande for meget rundt, farverne skal kunne skelnes fra hinanden. Læg ægget ned i skummet og rul det rundt, så der kommer farve over det hele. Læg dine æg til tørre på en rist - du skal ikke tørre dem af, lad skummet sidde på og tørre med. Lad dem stå natten over, og du kan så tørre det overskydende indtørrede skum væk. Nu har æggene fået en smuk marmoreret overflade.
Se en step-for-step vejledning her.

Barberskum Paaskeaeg

 

Hvis du alligevel er ude og gå en tur i påsken, kan du plukke fine blomster og blade, som kan sættes på æg.
Pensel ægget over med flydende allround lim, på det sted du vil have blomsterne til at sidde. Placer forsigtigt blomster og blade ovenpå limen og pensel mere lim oven på hen over blomster og blade. Når limen tørrer bliver den gennemsigtig; blomsterne vil med tiden ikke falme så nemt, når de er dækket af lim, men beholder deres naturlige farver.
Ideen er fra bloggen Say Yes.

Blomster Paa Aeg

Den samme teknik kan bruges med fjer istedet for blomster. Fjer er in for tiden, så hvorfor ikke også pynte sine påskeæg med dem? Du kan både vælge naturlige fjer, men du kan også sagtens bruge skrig gule, pinke eller orange farvede fjer, som jo passer fint til påske.

Fjer Paa Aeg

 

De fleste har prøvet at farve påskeæg med løgskaller eller rødbede saft (som i dette blogindlæg). Men der findes en masse andre naturlige produkter, som kan bruges til at farve æg med. På Design Happens er der en rigtig god film, som (på engelsk) forklarer, hvordan du farver dine påskeæg med naturlige ingredienser som gulerod og gurkemeje til gule æg, blåbær til helt mørkeblå æg eller rødkål til dybblå æg. Hun viser også i videoen, hvordan du med en kvist dild kan lave fine mønstre på æggene. Se videoen her.
Her kan tippet med dørslaget med fordel bruges.

Naturligt Farvede Aeg1 

Jeg elsker jo glimmer, så hvorfor ikke også laver glitter-påskeæg?! Pensel ægget med et tyndt lag allround lim, dyp så ægget i glimmer. Det er lettest at styre hvis glimmeret er i en lille skål, som man så ruller æggget rundt i. Ryst til sidst ægget blidt over skålen, for at fjerne overskydende glitter.
Når man pynter æggene på denne måde, gør det heller ikke noget, hvis der bruges æg, som har fået stempel fra "fabrikken", da det vil blive dækket med glimmer.
Du kan også nøjes med kun at komme lim på halvdelen af ægget, i striber rundt om ægget eller som prikker. Så er det ikke hele æggeskallen, som bliver dækket af glimmer.
Glimmer-æg ideen kommer fra bloggen The Girl Inspired.

Glimmer Paaskeaeg1

 

Man kan også pynte sine tomme æggeskaller med maskingtape. Enten i lange baner rundt om ægget, eller klippet i mindre stykker sat tilfældigt over hele ægget.

Maskingtape Paaskeaeg

Mangler du mere inspiration til pyntning af påskeæg, skrev jeg sidste år et blogindlæg med flere ideer. Det kan du finde her.