nor:den - design med en god historie

Jeg blev kontaktet af de søde piger fra nor:den, om jeg ville skrive et blogindlæg om deres ting. Det ville jeg selvfølgelig gerne.

nor:den består af Camilla og Sigrid, som begge er nyuddannede fra TEKO, hvilket jo også er der, jeg har taget min uddannelse, så det giver dem lidt ekstra credit hos mig.
Deres ide med nor:den er at lave "unikke håndlavede designs, limited edition og storytelling i alle produkter". Det synes jeg, de har gjort ret godt. Deres inspiration kommer fra den nordiske natur i materialer og farver, hvilket jo er noget af det hotteste inden for boligindretningen, og jeg synes, de klarer det ret godt med de blå og grå farver på tæpperne, som er hæklet og strikket af islandsk uld. På plakaterne går den blå farve igen, sammen med en klar gul og sorte blækstreger. Motiverne på plakaterne er måske ikke direkte nordiske, men stilen passer rigtig fint med hvad man ellers ser af spændende nye plakatkunstnere.
Noget, jeg faldt for ved nor:den, er den gode historie, og som de selv siger "vores proces er lige så vigtig som det endelige resultat vi tilbyder kunden."

Den gode historie kommer virkelig frem i deres plaider, som laves i samarbejde med organisationen Kiburanga – Women’s Self Help Group i Kenya. nor:den har givet arbejde til 13 kvinder, som producerer de smukke plaider. Når der bliver bestilt en plaid, går kvinderne i Kenya igang med at strikke og hækle tæppet, så der vil altid forekomme lidt små variationer, da det hele er håndlavet. Med en nor:den plaid får du altså et produkt, som er lavet helt unikt til dig. Du kan læse mere om organisationen i Kenya her.

På plakaterne bliver der også kælet for detaljen. De er alle tegnet i hånden og efter-bearbejdet på computer, hvor de bl.a. får lagt de farvede prikker på. nor:den plakaterne har nogle anderledes mål 50x40, 50x50 og 25x25 cm, hvilket er med til at de skiller sig ud. De bliver lavet i meget begrænsede oplag på 187 for de store og 387 for de små.
Plakaterne bliver printet på cuclus offset papir, som er kraftigt papir med en lidt ru struktur, så det naturlige og lidt grove går også igen her.

De siger selv, at deres kunder er en del af nor:den og deres historie, så er det noget, du har lyst til, kan du finde deres plakater til salg i deres webshop her prisen starter ved 225,- Er du mere til deres plaider, må du en tur omkring nor:dens hjemmeside, hvor du kan finde tæpperne til salg her til 1750,- stykket.

Vil du vide mere om nor:den, kan du finde en lille film om pigerne her.