Te i fragtkasse

På Formland mødte jeg en utrolig spændende mand fra FarmMountain, der intet mindre end brænder for sin te! Han er dybt passioneret, men med en utrolig god grund. For han er én af de mennesker der gør en forskel for mennesker og verden.

Ja, måske ikke målt i Klimaaftaler/ Mother Theresa/ Ghandi/ Nelson Mandela, men på den der helt nede på jorden agtige måde, hvor han, Lars Bendix) møder mennesker i en del af verden, hvor det drejer sig om at overleve fra høst til høst. Ikke bare skal disse menneskers levevis forbedres, men især kvinderne skal have et løft i lokalsamfundet og ikke mindst naturen.

Og det var lige netop det der var med til at udvikle den utraditionelle indpakning til hans te. Affaldstræ, der alligevel ikke havde nogen anden nytte end at blive smidt i ovnen. Nu er det omdannet til en miniature fragtkasse i råt træ, der giver et anderledes, men også spændende udtryk.
Selve teen er indpakket i en lufttæt pose, så den ikke mister te, men jeg kan næsten ikke nænne at bryde den fine æske. 
Og kriterierne er de samme for at dyrke kaffe. Og bønnerne skal være ekstra store, da det giver en bedre aroma, men det belønner man også med en bedre betaling. Hver type kaffe har deres ansigt, som repræsentant. Det er den type bønde de har dyrket på deres jord. Bønderne er utroligt stolte af deres håndværk og ikke mindst at man har ville sætte deres ansigt på indpakningen. Det er de lokale kaffebønder, der selv har dannet en ledergruppe, der holder øje med at alle passer deres kaffeplanter ordentligt.
Og ordet "ordentligt" er gennemgående for det Lars fortæller om hans projekt. Jeg er overbevist om at det der gemmer sig inden i den lille fragtkasse er den ypperste te, jeg længe har fået, og jeg vil drikke den med god samvittighed.