Stræklåg - drop alufolie og plast-film

Det er tit man lige står og mangler et låg til noget som ikke har et låg. Det kan være en porcelænsskål, et glas eller måske en halv citron. Hvis man gerne vil spare på alu-folie, (som jeg) ikke er ret gode venner med plastic film og aldrig kan finde det rigtige låg til stakken af plasticbøtter i skabet, kan det være en god ide at investere i nogle genbrugelige stræk-låg.
Et stræklåg er, som navnet så godt beskriver, et låg som kan strækkes ud over ting. Lågene er lavet af en elastisk silikone, som er luft og vandtæt, så det er ideelt at bruge over madvarer.
Lékué har lavet en serie stræklåg i halvgennemsigtig plast, som har form som et lille kagefad med en bred fod. Formen gør at den lukker helt tæt omkring skålen, den strækkes ned over. De er selvfølgelig godkendt til fødevarebrug. Lékué stræklågne fås i fem forskellige størrelser med diameter fra 8,5 cm op til 26 cm, og priser fra 129 for tre af de små låg til 199kr for et af de helt store. Lågene kan købes her.
Vil man gerne have stræklåg, som er lidt mere farverige, kan man købe Cover Blubber. Bare navnet tiltaler mig! Det er en pakke med fire kugler i farverig silikone. Ligesom stræklågene fra Lékué kan de strækkes og den bløde plast vil nærmest klæde sig fast på det de nu strækkes ned over. Et sæt med fire Cover Blubber kan købes her til $18,95.
De genbrugelige stræklåg fra Lékué kan tåle opvaskemaskine, hvilket ikke går med CoverBlubber, de skal vaskes op i hånden. Men begge typer kan klare både fryser og køleskab. Lékué udgaven kan også klare en tur i ovenen op til 250 grader C.
Vil du se en lille film om CoverBlubber kan du finde en her.