Ombre eller dip dye, altså hvor farve graduere og bliver lysere, har længe været populært. Det er ofte hår, som er ombre, eller den klassiske batik-farvning af stof. Men man kan sagtens føre effekten over på andre ting. Derfor skal denne DIY Fredag være en guide til at lave dip dye lys. Du skal ikke dyppe lysene i maling, det er bare effekten de får, som er dip dye.
Tidligere har jeg lavet lys med servietter eller silkepapir, her er dekoratione lavet med akryl maling.
Det er super nemt og tager kun få minutter, så man kan hurtigt lave en masse ombre lys.
Neon pink har længe været en personlig favorit, så jeg havde tilfældigvis noget pink akrylmaling liggende. Men det er jo helt op til ens personlige smag, hvilken farve der skal bruges til lysene.
Materialer
Lys - jeg har brugt kronelys af 100% stearin fra Ikea
Akryl maling - sørg for det er vandbaseret, så det ikke går galt når lyset brænder ned
En pensel
Et stykke vat eller vatrondeller
Sådan laver du lys med dip dye effekt
1.
Start med at male bunden af lyset med med mailig. Sørg for at give et tykt lag, så lyset er helt dækket med farve her. Du kan starte med at male et tyndt lag hele vejen rundt og så male over igen med et tykkere lag. Det giver det bedste resultat, hvis du nærmest lægger malingen på og ikke trykker for hårdt med penslen. Så kan du få det mest gennemfarvede resultat. Hvis du bruger vat til den nederste del bliver overfladen meget ujævn, men vattet kan godt bruges, hvis du ikke lige har en pensel.
2.
Dyp et stykke vat i malingen og dup det på lyset, så der kommer mindre og mindre mailing på opefter, så du får dip dye effeketen.
Når vattet begynder at fnulre, må du bare vende stykket. En vatrondel fnulrer ikke helt så hurtigt som løst vat, men det vil begynde at afgive vat til lyset, hvilket giver et mere klumpet udtryk, så det skal du forsøge at undgå.
Jeg synes, det var svært at gøre malingen meget lysere opefter, så det bedste er i første omgang kun at duppe maling på halvt op ad lyset og så tage et rent stykke vat og tynde ud længere oppe med det maling, som allerede sidder på lyset. Ikke noget med at smøre malingen på, den skal duppes for at give den flotteste graduerende effekt.
3.
Læg lysene til tørre. Det kan gøres i et tomt syltetøjsglas, hvor lysene har bunden opad. Sørg for at malingen ikke har kontakt med kanten af syltetøjsglasset, da det kan give ridser i malingen.
Mens lysene tørrer, kan du vaske maling af fingre og pensel. Fordi det er vandbaseret maling, er det ret nemt at vaske af.
4.
Når lysene er tørrede - det går meget hurtigt - er de klar til at komme i en lysestage og blive tændt.