Sengetæpper

Soveværelset er et af de rum jeg ser mindst prioriteret når jeg kommer rundt og snakker indretning med kunder. Det er et "funktionsrum", hvor man skal sove og have opbevaret sit tøj. Der er meget sjældent gjort noget ud af detaljerne i form af sengetæpper og andet, der skaber en hyggelig atmosfære i soveværelset.

I de seneste år har jeg oplevet at der er et øget ønske om, at gøre noget ud af soverummet, men det skal ikke være for meget, da der stadig skal være en ro og enkelthed i rummet, der ikke forstyrer søvnen.
Men hånden på hjertet, så behøver det altså ikke at være så kedeligt. For en god uges tid siden skrev jeg om hvordan man kunne skabe et fokus og en alternativ sengegavl ved hjælp af enkle midler. Det næste skridt er at få lagt et sengetæppe på!
Det øger "lækkerhedsgraden" med adskillelige procent, det lover jeg. Det gør rummet mere indbydende og øger følelsen af at have lyst til at opbevare sig i rummet og det er vigtigt.
Vælg nogle rolige farver i soveværelset. Ikke noget med for meget spræl, da det lægger op til aktivitet, og det skal jo trods alt ikke være farvernes skyld at man ikke får sovet… Man behøver ikke nødvendigvis at have en masse farver. Det er helt ok at vælge grå eller brune nuancer, da det giver en naturlig ro. Mønstrene skal heller ikke være for voldsomme. I mange soveværelser er noget af det mest farverige og mønstrede der er i rummet netop sengetæppet, og det vil derfor blive ekstremt dominerende at lade et limefarvet tæppe med kæmpeblomster i neonpink dække sengen. 
Jeg har fundet lidt forskellige idéer til sengetæpper i forskellige prisklasser, der kan gøre sig i de fleste soveværelser.
1. ILVA har et realtivt stort udvalg af tæpper og jeg er faldet for den sennepsfarvede Wave. Det er ikke så bredt og derfor en fordel at lægge to tæpper på sengen. Se f.eks. hvordan jeg har gjort med to sariplaider på min egen seng på blogindlægget om sengegavle.
Pris kr. 349,-
2. Connor fra ILVA kunne også være en muighed. Et mørkt quiltet tæppe, der gør med sin ene  grå nuance gør det nemt at vælge farvet tilbehør som puder, vaser, lamper mm. 
Pris kr. 949,-
Er Connor for mørk kunne et alternativ være Columbine.
Pris kr. 899,-
3. BoConcept har et smukt stribet tæppe, med mange farver i netop de ønskede dybe toner. Her er det nemt at udvælge sig en enkelt farve der kan bruges på nogle supplerende genstande i rummet.
Pris kr. 1295,-
4. Tine K Home har et smukt tæppe i bomuldsgaze med silkekant. Igen et ensfarvet i blå-sort, men det gør bestemt ikke noget, da vævningen giver et smukt spil i i tæppets overflade.
Pris kr. 1999,-
5. Det sidste tæppe jeg vil nævne er det absolut billigste, men JYSK har lavet et fint tæppe med brede striber i 2 grå farver og i ren bomuld. 
Pris fra kr. 199,-