Skandinavisk hygge lys

De to engelske fyre Shaun og Gerry forelskede sig i to skandinaviske piger og flyttede med dem til henholdsvis Stockholm og København. Lige så stille forelskede de sig også i den skandinaviske livsstil og dannede Skandinavisk.
De startede ud med at lave stearinlys, åbenbart er skandinaverne det folkefærd i verden som bruger flest lys. Men de to fyre er trods alt ikke rigtige skandinaver, så det lavede duftlys, som jo ikke er helt så populært herhjemme som i bl.a. England og USA. Det er ikke de traditionelle dufte som jordbær, æble/kanel og vanille, men deres første duft var Hygge. Den næste var Skov og derefter Hav. Duftene bliver skabt i Frankrig og tilsat lysene, som består af stearin fra palmeolie, parafin, økologisk bivoks og en bomuldsvæge.
I foråret kom der 5 nye dufte til Skandinavisk sortiment. Det er Ö, Ro, Sommar, København og Fjord. Det kan næsten ikke blive mere skandinaviskt! Jeg må ud og finde en forhandler så jeg kan finde ud af hvordan ro, hygge og en ø dufter.
Hvis man ikke er til duftlys, laver Skandinavisk heldigvis også lys uden duft. De er modsat duftlysene ikke støbt i et glas, men er almindelige bloklys, med skrift tykt på stearinen.
Der er heldigvis mange steder man kan købe lysene fra Skandinavisk. Priserne ligger på 125kr for et lille bloklys, 160kr for et mellem og 200kr for et stort bloklys. Duftlysene koster fra 135kr stykket. De kan købes her.

For nyligt har de udvidet deres sortiment med en porcelæns-serie kaldet Fika, opkaldt efter det svenske ord for kaffepause.