Rystet keramik fra Gustaf Nordenskiöld

Gustaf Nordenskiöld er en svensk kunstner og designer fra Stockholm. Han arbejder med funktionen og interaktionen mellem menneske og objekt, hvilket gør, at hans ting ofte er lidt anderledes, og man kan se hints til processen i de færdige produkter.
Han arbejder i keramik, og derfor er hans ting med i denne temauge.

Det var Gustafs serie Quake, som jeg først lagde mærke til. Det er flotte skåle med lige sider, men som har fået et tryk, så siderne er faldet lidt sammen, og skålene får dermed en skæv form. Navnet Quake får en til at tænke, at skålene har været ude for et jordskælv, inden de er blevet brændt og derfor har fået de sjove former. De får da også den anderledes form ved, at de rystes, mens leret er fugtigt, så de falder lidt sammen.
Hver enkelt skål er helt unik, da de laves i hånden, og de ryst skålene får vil give forskelligt resultat i, hvor meget siden falder sammen, og hvor krøllet skålen kommer til at se ud.

Det er en limited edition, og der er kun lavet få styk af hver størrelse skål, så hvis du bare må eje en af Quake skålene, er det med at slå til, mens de stadig er til salg.

Den lille, som kan bruges som mælkekande, er lavet af grågrønt porcelæn, som har fået en klar glasur, så den kan holde væske. Skålen måler 10x7x7 cm og prisen er €70; den kan købes her.
Den mellemste skål (Bowl no3) er af hvidt porcelænmed klar glasur. Denne skål måler 18x18x7cm. Desværre er denne størrelse udsolgt.
Den største Quake skål (Bowl no2) måler 21x19x8cm og er lavet af lysegult porcelæn med klar glasur. Prisen for denne skønhed er €250 og den kan købes her.

Lidt i samme stil laver Gustaf Nordenskiöld også små espresso kopper, kaldet Sway, med den sammen sammenfaldne form. De kommer i sæt af seks kopper i enten hvidt eller army grønt porcelæn med klar glasur. Sådan et sæt kan købes her til €230