Rundt kobberspejl

Ilva har nogle fine runde spejle med diameter på enten 40 cm eller 70 cm. Det er der som sådan ikke noget spændende ved, men disse spejle er lavet af kobber. Det er ikke rammen der er af kobber, det er hele spejlet som er i kobber. Der er faktisk slet ikke ramme på.
Der er ikke meget information at hente på Ilva's hjemmeside om spejlene. Produktinformationen lyder: "Spejl i kobber". Der er heller ikke nogle ret gode billeder, så man har svært ved at fornemme hvor godt spejlbilledet bliver, når nu overfladen er kobberfarvet og ikke klar som et almindeligt spejl.
Men jeg synes simpelthen det er så god en ide at lave et spejl i et andet materiale end normalt. Og så er kobber jo det hotteste materiale til boligen lige for tiden.
Derfor blev jeg nødt til at undersøge mere om kobberspejlene. Jeg smuttede forbi Ilva og så nærmere på spejlene og tog et par billeder. Det lille var ikke pakket ud nogen steder, men der var nogen der havde revet hul i det plastik som det var pakket ind i, så jeg kunne få et lille kig ind til spejlet. Spejlbilledet vil selvfølgelig ikke være helt så tydeligt som i et almindeligt spejl, når det er kobberfarvet. Det er altså ikke det spejl man skal bruge til at lægge make up ved. Men der er ingen forvrægninger i billedet (ud over farvegengivelsen), så det var næsten som at kigge i et almindeligt spejl med en rød/gul tone.
Det store spejl havde de et sted i udstilling. Her fungerede det ikke som et spejl, men som en bakke med lysestager og andet deko. Det så rigtig fint ud. Så det er også en mulighed at bruge kobberspejlene på den måde.
Jeg har også flere steder set kobberspejle brugt som en del af en gallerivæg, for at bløde lidt op på de mange billeder samlet sammen. Den runde form vil også være en flot kontrast til de firkantede billedrammer.

Det lille spejl i kobber koster for øjeblikket 261kr, hvilket er en besparelse på 88kr i forhold til normalprisen på 349kr, og det store spejl i kobber koster 449kr, hvilket er 150kr mindre end normalprisen på 599kr.

Update 2015 - Kobberspejlene er ikke længere til salg på Ilva's hjemmeside. Du kan måske være heldig at finde dem i butikkerne.