Plakat Tirsdag: Ballerina fotoplakater

Edgar Degas' smukke ballerina skulptur, Petite danseuse de quatorze ans, er en af mine yndlingsskulpturer. Jeg har ikke set originalen, som er i Washington, men jeg har set afstøbninger af hendes i Paris, London, Chicago og på Glyptoteket i København. Hun er bare så fin og elegant.

Det er måske derfor, jeg også er blevet ret vild med plakater med ballerinaer og dansere.

Jeg er på ingen måde selv lige så yndefuld og smidig som en ballerina, så det er nok også et element af respekt og imponerethed, der får mig til at synes om plakater med dansere.

Det er hovedsageligt fotoplakater i sort/hvid med motiv af balletdansere, som har fanget min interesse.

 

Ballerinaplakater

Europosters har flere plakater med ballerinaer i deres sortiment.
Den, jeg bedst kan lide, er med en balletdanser set ovenfra med tylskørtet bredt ud som en cirkel og armene krydset ud foran hovedet. Ballerinaen har en blomsterkrans om hovedet.
Den lyse cirkel af tyl er diffus mod den sorte baggrund og giver en fin stemning til plakaten.
Ballerina plakaten måler 91,5 x 61 cm og fås både uden og med forskellig indramning. Prisen starter ved 94,-

Ballerina Plakat Europosters

 

Walnut Street har en serie kvadratiske plakater fra den canadiske fotograf Vanessa Paxton med ballerinaer.
Min favorit af de tre er Ballerina I, hvor danserinden hopper, så det er hendes ben og tylskørt, som ses. Hun har bare fødder, og det er dem, der er stillet skarpt på, så skørtet bliver mere utydeligt.
Ballerina I plakaten fra Walnut Street er lige nu på udsalg hos Livingshop til 337,50.

Ballerina 1 Walnut Street


Let's Dance plakaten fra Incado viser benene på en balletdanser, selvfølgelig på tåspids. Øverst ses det nederste af hendes nederdel i tyl, og ved siden af fødderne ligger endnu et par tåspidssko.
Plakaten er i sort/hvid og findes i flere størrelser.
Jeg har desværre ikke fundet en dansk forhandler af denne plakat; måske det var en, jeg skulle sælge på min egen webshop.

Lets Dance Incado Ballerina Plakat

 

Dancer Under Surface fra Desenio er egentlig ikke en rigtig ballerina, men motivet er mindst lige så yndefuldt og fint.
Plakaten viser en danser, som svæver under vand. Det får hendes tøj til at flyde på en helt unik måde. Øverst ses vandoverfladen.
Denne plakat er ikke i sort/hvid, men da baggrunden er helt sort, og kvinden er klædt i hvidt, har det lidt af den samme effekt, men med mere stoflighed.
Dancer Under Surface findes i to størrelser - 30x40 til 109,- og 50x70 cm til 179,-.

Dancer Under Surface Plakat Desenio

 

Etsy shoppen PrintmyInk fra London sælger et motiv af en ballerina set bagfra. Hun står med hovede vendt mod en mur og har løftet sit ene ben bagud med tåen rettet mod kameraet, og det er her, fokus er. Derfor er selve danseren udtydelig, og kun foden står klart. Hun er iført et sort tylskørt, mens skoene er hvide.
Det er en digital kopi af billedet, man køber, så man kan selv printe ballerinaen ud i den størrelse, man har brug for. Downloadet af balletdanseren koster ca. 52,- i PrintmyInk Etsy shoppen.

Ballerina Plakat Printmyink