Naturkork, kork,

Portugal er hjemlandet for korkelm, her anses træet som landets nationaltræ og er beskyttet af landets love. Hvert enkelt træ er identificeret og markeret for at være i stand til at sikre og spore det. Det forstår man godt når produktionen af kork i landet overstiger halvdelen af korkproduktionen i hele verden.

Høsten af kork foretages i overensstemmelse med regler, som er blevet tilegnet gennem mange år. Høsten af korkbark fra træerne bliver kun udført af de mest erfarne arbejdere, og man er omhyggelig med at vælge det rigtige tidspunkt, idet man skal tage hensyn til vind og vejr. Korken bliver hugget af med økse, uden at fælde hele træet eller at træet tager skade, et træ kan høstes ca. hvert 9. år i op til  200 år. Kork er uigennemtrængeligt for vand og luft - vel og mærke uden imprægnering. Det beskytter træet mod vandtab, bakterier og skadelige mikroorganismer, brande, m.m.

Se vores udvalg af naturkork 

Akustiske og støjdæmpende egenskaber 

Kork er i stand til at absorbere op til 70% af de lyde der befinder sig i frekvenserne fra 500 til 4000Hz. Korkens struktur og dens elasticitet gør det samtidigt muligt at undertrykke lyd fra luften og slaglyde, og dem fjerner områder med lydbroer. Takket være sin specielle struktur absorberer kork lydbølger og vibrationer.

Se vores Akustikpaneler / støjdæmpende korkplader

Termo-isolerende egenskaber

Varmelederfaktoren for dette materiale udgør 0,037-0,040 W/(mK). Ved siden af den fremragende varmelederfaktor er det værd at nævne den betydelige egenvarme som er i korket og dermed korkens ringe varmetab. I modsætning til andre materialer bevarer korket sine isolerende egenskaber. Kork føles derfor altid behageligt, at røre ved.

 

Brænder vanskeligt

Kork er modstandsdygtig mod ild i euroklasse E på grund af sin ringe ledeevne. Korkplader brænder normalt vanskeligt.

 

Holdbarhed

Kork opfattes, som et af de allermest holdbare organiske stoffer. Korken ældes  praktisk talt ikke, og selv efter mange år mister de ikke deres positive egenskaber. Det er derfor unødvendigt, at imprægnere naturkork.

 

Bæredygtigt

Kork er et natur materiale og derfor et meget klimavenligt produkt, -både imens det sidder på træet og efterfølgende. Et afbarket korktræ absorberer i gennemsnit  fem gange så meget CO2 igennem den naturlige regenerationsproces som et træ med bark.

CorkDiyKorkKork dekorationKork opslagstavleNaturkorkStøjdæmpende