Brændt korkplader hængt op på væggen som dekoration

3 måder at indrette med kork

Kork har så mange egenskaber vi kan gøre nytte af i boligen og så er det tilmed praktisk og dekorativt. For ikke at nævne bæredygtigt.

Kork er mest kendt fra vinpropper og opslagstavlerne fra 70’erne, som fandtes på stort set alle teenageværelser. Men kork har i dag vundet indtog i vores boliger fordi det er et alsidigt materiale og udvalget i dag er meget stort. Grunden til korkens pludselige genvundne opmærksomhed må vi nok tilskrive at det er et yderst bæredygtigt materiale, som flere og flere producenter prøver kræfter med, efterhånden som der sættes større fokus på miljøet. 

 

Lydabsorberende

Korken kan anvendes som lydabsorberende i et lokale med meget rumklang, hvis man monterer korkplader på de vægge hvor lyden rammer. Du får både en nyttig og dekorativ udsmykning på væggen. Her bruges to sandslebne plader som en del af en vægdekoration på en endevæg i stuen, udover at korken er med til at forbedrer akustikken i stuen, giver det sammen med træet på reolen, en varme til rummet. På badeværelser er akustikken ofte dårlig, fordi der ikke er nogle bløde tekstiler til at absorbere lyden, det kan løses som her, ved at hænge kork op. Samtidigt giver det badeværelset noget personlighed.

 

Praktisk

Vi kommer ikke udenom opslagstavlen. Kork er ideel som opslagstavle, og i dag fås det i mange udformninger og mønstre. Der er den klassiske 50x100 cm. opslagstavle med en fin sandsleben overflade, som vi alle husker. I dag kan du også få den som noget mere ru og rustik i overflade og i en mørk brændt model. Der er rig mulighed for at lege med udtrykkene. Kork passer ind alle steder, både i køkkenet som den praktisk opslagstavle til at hænge børnenes tegninger, kalenderen med svigermors fødselsdag eller indkøbssedlen. Men også i entreen, på kontoret fungerer korkopslagstavler godt. Og selvsagt på børneværelset eller krearummet. Hvad med f.eks. at beklæde en hel væg med kork i krearummet, så er der rig mulighed for at hænge alle de inspirerende opslag op, så de ikke forsvinder i stakken med papirer.

 

Dekorativt

Korken kan meget mere end at være praktisk og alt i ens hjem behøver ikke have en praktisk funktion. Korken kan give et tvist af et råt og naturligt udtryk i indretningen, samtidigt med at give en følelse af at man bringer naturen indenfor. Man kan med fordel beklæde lågerne på et skab, det giver en anden og mere personlig stil end de alm. hvide og sorte låger. Her er en række eksempler på hvordan man kan bruge kork som et dekorativt element i sin indretning.

 

CorkDekorativ korkDiyIndretningKorkKork dekorationKork opslagstavleMiljøvenligtNaturkorkStøjdæmpende