Idéer til anvendelse af kork i hjemmet - Liseborg.dk

Du har sikkert læst eller hørt, at kork er et super materiale at bruge i sin indretning. Dels pga. det miljømæssige aspekt i det, da det er et super bæredygtigt produkt, men også fordi det har så mange anvendelsesmuligheder.

Kork bliver i dag brugt rigtig mange steder, bl.a. indenfor byggeri, lystfiskeri, sport, industri og meget mere, ej at forglemme vinproppen af kork, der sidder i de fleste vinflasker.

Forbedre akustikken i dit hjem

Kork har den kæmpe fordel at det absorberer en stor del af lyden. Undersøgelser har vist, at kork kan absorbere op til 70% af lyden. Det gør at man med fordel kan anvende kork, i de rum hvor man synes akustikken er dårlig. Har du f.eks. en stue hvor du synes det ”runger” lidt, når du spiller musik, så placer et par kork plader der, hvor musikken peger hen. På den måde fanger korken lyden og dæmper det, så lyden ikke bliver projekteret rundt i rummet.

Sådan forbedrer du lyden i dit hjem med kork.

Lyd bevæger sig ofte i retninger, og bliver herefter projekteret rundt i lokalet, indtil det ikke kan komme videre. Des hårdere overfladen er, jo mere bliver lyden projekteret. 

  1. Start med at finde ud af, hvor du skal montere dine korkplader.
    Spiller du f.eks. musik i et rum hvor højtalerne er fast monteret, kan det typisk hjælpe rigtig meget, hvis du placerer nogle korkplader modsat højtalerne. Forestil dig at lyden bliver skudt ud af højtalerne, og ind i korkpladerne.
  2. Monter korkpladerne i nogenlunde samme niveau som lydkilden

  3. Hvis det er fordi der er dårlig akustik når der tales, så monter korkpladerne lidt sporadisk i lokalet. 

Se eksempel på korkplader, der kan bruges til akustikforbedring her. 

Dekoration med kork i hjemmet

En anden klar fordel ved kork, er at mange finder det meget dekorativt. Det at tage naturen ind i vores hjem, har vi gjort i mange år. Det gør vi fordi der er noget naturligt og livsbekræftende, ved at inddrage naturen i vores indretning. En trend der ser ud til at fortsætte de næste par år, er begrebet Upcycling. Upcycling er hvor man opfrisker gamle ting, for at give dem nyt liv. Her kommer kork ind i billedet. Rigtig mange bruger kork som er et helt naturligt materiale, til at indrette deres hjem med.

Korkpladerne kan skæres til (Eller købes færdige) i sekskanter, trekanter eller noget helt tredje. Hvorefter de kan placeres op af hinanden, så de danner et mønster. Man kan også vælge at male korkstykkerne, hvis man vil have lidt farve på.

Indret hjemmet med korksekskanter i farve

DIY-projekter med kork rester

Hvis man f.eks. har brugt kork til noget, og har nogle rester tilbage, så kan de nemt anvendes til små DIY-projekter. Du kan f.eks. bruge det som underlag til en kop, eller som fad til 3 små vaser eller lys. Du kan også lave en dekoration på et stykke rest kork.

Kork kan sammenlignes med et moderne og mere bæredygtigt alternativ til andre materialer, såsom læder, og naturligvis plastic. Kork er nemt at skære til, så det giver derfor en masse muligheder for at udfolde dine kreative projekter. 

Hvis du ikke har kork rester, men synes det lyder spændende at kaste dig ud i et lille DIY-projekt med kork, så har vi sat en masse af vores kork rester til salg her.

IndretningKorkKork dekorationKork opslagstavle