Nyt til min sofa

Jeg synes min sofa godt kunne trænge til at blive skiftet ud. Den er ved at have 8 år på bagen, og den bliver flittigt brugt, så den er ikke helt så fast i sædet og så frisk i betrækket som den har været.
Desværre ser det ikke lige ud til at der er plads i budgettet til en ny sofa, så jeg må vist nøjes med at prifte det gamle skrummel op med nye puder og plaider.
Nogen af de muligheder jeg har kigget på får I her.

Det er ikke forbi jeg er til Mac computere, men derfor kan jeg da godt synes at Apple puderne fra beligske Studiomeez er smadder fine. Puderne der er formet som et fladt æble, med en lille stilk i toppen, er strikket i lambswool og har polyester fyld. Æblepuderne fås i grå, lyserød og turkisgrøn og koster ca. 250kr for en lille, der måler 22 cm i diameter og ca. 330kr for den store, som er 31 cm høj og 26 cm bred. Find dem og flere andre puder fra Studiomeez i deres Etsy shop her.

Britiske Magpie laver design med dyr, så det er jo lige et brand efter min smag! De fire puder i Magpie's Wildlife serie, må meget gerne finde vej til min sofa. Puderne måler hver 40 x 40 cm og koster £20. Puderne er af 100% bomuld med polyester fyld. Motiverne man kan vælge mellem er en ugle, en ræv, en hare og en odder, som er designet i samarbejde med designeren Tom Frost og tager udgangspunkt i hans serie Mammals of the British Isles. Farverne er brun, orange, grøn og mat turkis så de kunne vist godt have ligget i en sofa i 70'er uden at skille sig alt for meget ud. Dyrepuderne kan købes her, hvor man også finder andre produkter i Wildlife serien.... som også godt må komme og bo hos mig!

Lidt mere grafisk er puderne fra hollandske Lile Sadi. Jeg er helt vild med deres designs, som er helt enkelt og passer virkelig godt til den nordiske indretningsstil. Deres prints kan godt minde lidt om Ferm Living, men er lidt mere tilfældigt, da de bliver trykt i hånden med silketryk. Jeg kan ret godt lide Lilesadis runde puder med pletter, kaldet DOTS, hvor der er sort mønster på den ene side og turkisgrøn, gul eller lyslilla på den anden. Men Rainy Days puderne er også fine... og Tringle. Jeg har ikke kunnet finde en dansk forhandler (måske jeg bare selv skulle få dem hjem til webshoppen?!), men de kan købes på Lile Sadi's egen webshop til priser fra €36

Når det kommer til plaider og tæpper er jeg ikke så nem at gøre tilfreds. Uld og kunststoffer gør mit hår mere elektrisk end det i forvejen er i frostvejr, og bomuld er sjældent varmt nok. Så ofte må jeg bare vælge ud fra designet, da jeg aldrig bliver helt tilfreds.
Hvis jeg skal gå på kompromis med varmen, kunne jeg godt bruge et af de smukke sari tæpper fra Au Maison. De er alle helt unikke, da de syes af gamle sari'er fra Indien. Målene på Sari tæpperne er 140 x 200 cm og prisen er 675kr stykket.
Det kan godt være svært at købe en sari plaid over nettet, da der ikke findes to ens og man vil jo gerne være sikker på man får den helt rigtige. Hos No217 tilbyder de den gode service, at man kan ringe til dem (hvis man ikke lige er i nærheden af deres butik i Valby, så man selv kan kigge dem igennem) og de vil så guide en omkring hvilke mønstre deres tæpper har. Du kan også tage chancen og bare bestille en sari plaid hos dem her.

En anden bomuldsplaid jeg gerne vil ligge under, selvom den ikke er helt så varm som en i uld, er Sailor Knit fra Södahl. Tæppet er strikket i boble-strik, eller sømandsstrik, som er bedst kendt fra sømandssweatre. Sømandsplaiden fås i råhvid og sort, begge med en lille "ruskinds" strop i det ene hjørne. Tæppet måler 130 x 170 cm og koster 599,95kr. Begge udgaver kan købes i Södahls webshop her.

En uldplaid bliver meget let lidt for morfar-agtig i sit udtryk. Men jeg synes faktisk ikke der er ret meget morfar over uldplaiden fra Orla Kiely. Tæppet måler 150 x 200 cm og er vævet af 100% lambswool. Mønstret er de klassiske blomster-stængler som Orla Kiely er mest kendt for. Plaiden kommer i tre farver brun, orangerød og blå alle med cremefarvede blomster. Prisen er £135 i Orla Kielys britiske webshop.