Løs te i dekorative dåser

Den sidste uges tid har jeg haft en forfærdelig forkølelse (og er stadig hårdt ramt), så jeg har drukket rigtig meget te.
Så det er heldigt, jeg på Formland messen fik købt et par dåser te med hjem.

Te er ikke længere en pakke Lipton med blandede tebreve.
Der findes noget for enhver smag, og så er emballagen også ofte så fin, at man gerne vil have den stående fremme.

Udover at være dekorativ, er det at opbevare sin te i en lukket, mørk dåse en god ide, da teen ikke så hurtigt mister sin duft og smag og tager ikke imod fra andre teer/kaffe og andet aromatiskt som opbevares i nærheden.

Her er nogle af de te-bands, som har de smukkeste dåser og æsker... som også smager rigtig godt.

Et af de te-brands jeg købte hos på Formland er Fabel Te.
De laver lækker løs te i den fineste emballage af metaldåser, som er sat sammen, så man får to teer i en pakke. Det er to teer som minder lidt om hinanden, men alligevel er så forskellige, at man ikke får to identiske teer. Jeg har den nougatbrune med smagsvarianterne masala chai med æblestykker og sort te med chili og chokolade. Jeg skal vist også have fat i den grønne med to grønne teer med henholdsvis blåbær og trope.
Fabel Te har en fugle-lignende figur som logo, som pryder dåserne, der ellers er pyntet med en række små huse hele vejen rundt om bunden af dåsen.
En dåse med 300 g te koster 119,- Find forhandlerliste på Fabel Tes hjemmeside.

Fabelte Nougatbrun Sampak

 

Er du til te, kender du sikkert A.C. Perch's thehandel, som har solgt te siden 1835.
De har et KÆMPE udvalg, og nogler af deres bestsellers kan også købes i dåser. Min personlige favorit er Hvid Tempelte, som er frugtig og let.
Alt efter hvor meget te du skal have, varierer formen på dåsen fra de små firkantede dåser over de lidt større runde eller den helt store til 1kg te. Dåserne kan også købes uden te.
Prisen varierer alt efter varianten af te og hvor meget der er i dåsen.
Find udvalget af te i dåser hos Perch's her.

Daase Indian Summer Te
Det er også værd at besøge Perch's te-salon og få en kande velbrygget te.

 

Normann Copenhagen er kendt for deres lækre designprodukter til hjemmet, men de har faktisk også lavet en serie teer i fine farverige dåser.
Der mange forskellige smagsvarianter som Lemon Meringue Tea, Oolong Tea with orange blossom og White Tea with Pomegranate and Cranberry.
Æskerne indeholder 241 g te hver og koster 129,- De findes også i sæt med enten teæg eller tesi fra Normann Copenhagen.

Normann Rooibos Tea

 

Løv Organic har lavet en serie økologiske teer, som kommer i metaldåser med patentlåg.
Løv har et meget stort sortiment, som spænder fra de helt klassiske teer med en enkelt smag, til de mere avancerede blandinger med mange smagsnuancer i en te.
De fleste varianter kommer som løs te i dåser med 100 g, æsker med 20 tebreve eller refill med 100 g løs te, så du kan fylde din metaldåse op igen.
Teerne kan købes på Løvs egen webshop til priser fra €14,90 pr. dåse.

Loev Te Gul Daase

 

De er ikke af metal men af træ, hvilket på ingen måde gør dåserne fra NUTE mindre dekorative og praktiske.
NUTE er økologiske, løse teer, som blander det scandinaviske med Østen. Så der er nogle lidt anderledes smagsvarianter i deres sortiment, eks. Rooibos med pebermynte, solbær og solsikke eller kinesisk grøn te med hindbær, timian og citronmelisse. Men de har også de mere "normale" smagsvarianter som Kinesisk sort te med blåbær og tranebær eller Kinesisk grøn te med kvæde og æble.
NUTE kan bl.a. købes hos KitchenOne til 99,- pr dåse med 100g løs te.

Nute Kamillie Te

 

Update 2018: Normann Copenhagen teen er udgået fra deres sortiment.