Living by Heart

Living by Heart er et socialøkonomisk anpartsselskab, som designer og producerer lækre, håndlavede kvalitetsprodukter til boligen.

Virksomheden blev stiftet i august 2013 af Lisbeth Løvig Jensen, og de bygger på ansvarlighed, rummelighed, ligeværd og respekt. Og udfra de værdier har de skabt arbejdspladser til psykisk sårbare medarbejdere.
Medarbejderne kommer hovedsageligt fra socialpsykiatrien, og får ved siden af deres førtidspension et mindre beløb i løn fra Living by Heart.
Det offentlige fører tilsyn med virksomheden, og hver enkelt medarbejder har et mål de arbejder frem imod, hvilket gøres ved at give dem en stabil hverdag og noget at stå op til trods en psykisk sygdom.

Hækling

 

De produkter, som bliver produceret af Living by Heart i deres lille værksted i Ry, er faktisk lavet af rest- og genbrugsmaterialer. Så de genanvender ting, der egentlig ville være blevet smidt ud, så de får en helt nu funktion. Ren up-cycling.
Living by Heart laver altså lækkert boliginteriør, samtidig med at de skåner miljøet for affald.
Materialerne får de fra virksomheder og institutioner, som så omdannes til nye produkter, eks. konservesdåser fra industrikøkkener i nærheden af Ry, som de laver om til lysfade til udendørsbrug, og restpartier af skind de syr sammen til lækre skind til boligen.

Sy Skind

 

Alle varer fra Living by Heart bliver lavet i hånden. Så deres puder er blevet hæklet og syet sammen i hånden, og alle lysfadene er både malet og støbt i hånden.

Jeg er personligt helt vild med de fine lysfade, og efter at have været forbi værkstedet i Ry er min begejstring kun blevet større.
Alt stearinen (som faktisk er parafin) kommer fra gamle lys-rester i alle farver. Da jeg var forbi Living by Heart havde de et parti julelys, der var ved at få nyt liv som lysfade. De kan bruge de meget farverige julelys, da al stearinen bliver smeltet sammen og farvet sort. Så når det størkner i konservesdåserne, kan man ikke længere se, at de engang var røde.

Lysstøbning


De genbrugte konservesdåser bliver vasket og får fjernet etiketter og limrester, hvorefter de bliver malet i hånden. Kobber og messing lysene får spraymaling, mens sort, grå og lyseblå bliver malet med pensel. De tre sidstnævnte har rustbeskyttelse i maligen og efter maling fået et tyndt lag voks, som får regnvand til at prelle af. Spraymalingen beskytter ikke på samme måde mod rust, så disse lysfade vil hurtigere få patina ved at stå ude i vejr og vind.

Malelys


For lysfadene er kun beregnet til at blive brugt udendørs. De soder alt for meget til at stå inde, men de kan med deres tykke væger godt klare en lille byge og lidt blæst uden at gå ud.... og det er jo meget godt med det danske sommervejr vi har haft i år!
Lisbeth fortalte at lysfadene er så populære, at virksomheden faktisk har svært ved at få konservesdåser nok fra industrikøkkener i Ry området. Så det kan blive nødvendigt at købe nye dåser hjem fra fabrikken i Italien. På den måde vil de også blive fri for rengøring og rens af de brugte dåser, som jo er et stort arbejde.

Skulle du have fået lyst til at få fingrene i et lysfad eller to fra Living by Heart, kan de købes i webshoppen.
De findes i fem farver:
Sort kaldet Osvald
Mørkegrå kaldet Knud
Lyseblå kaldet Ingeborg
Messing kaldet Helga
Kobber, kaldet Herdis
Prisen er 169,- stykket uanset farve, og de har en brændetid på ca. 90 timer, så der er til mange sommeraftener i sådan et lysfad.

Lysbro

 

Puder, grydelapper og skind kan bl.a. købes hos hauswerk.