Lenneke Wispelwey porcelæn

Dag tre på Temaugen om keramik er med en keramiker, som jeg længe har været helt vild med, nemlig hollandske Lenneke Wispelwey.

Hun arbejder hovedsageligt med pastelfarvet porcelæn og giver dem smukke geometriske mønstre og facetter. Hun arbejder med serier, så man kan købe hele sæt som passer sammen, men man kan selvfølgelig også bare nøjes med en enkelt af hendes fine ting.
Hun arbejder med at give sine ting forskellige nuancer af den samme farve og spillet mellem glaseret og råt ler.

Jeg synes rigtigt godt om, at selvom hendes ting er forskellige passer de sammen. En vase kan have store facetter, mens en kop kan have små, og de kan have hver sin farve, men alligevel kan man tydeligt se at de kommer fra Lenneke Wispelwey.
Min favorit er hendes Fragile Opulence serie, som er så elegant og feminint, lige noget for mig!
Hendes serie for Present Time er ikke helt så elegant, nok mest fordi tingene har fået glasur på hele ydersiden og dermed er helt blanke, som får lidt af det skrøbelige i samspillet mellem ru og blank til at forsvinde. Men serien er alligevel smadder fin, og jeg drømmer om at få tekanden.
Mange af tingene kan købes som sæt blandet mellem de forskellige serier, bl.a. Tea Time som består af en tekande, et krus, en tallerken og en vase, som samlet koster €135 her, eller Sunday Morning sættet med et salt/peber sæt, et æggebæger og en porcelænsske, som koster €35 her.

Det hele kan købes på hendes egen webshop.
Jeg har kun kunnet finde en enkelt dansk forhandler, Høgh Shoppen, som har et lille sortiment, hovedsageligt vaser, fra Lenneke Wispelwey.