DIY Fredag: Vær kreativ på biblioteket

Biblioteket kan bruges til meget mere end at låne bøger.

Det er faktisk noget helt nyt for mig, at bibliotekerne laver en masse arrangementer, som stort set intet har med bøger at gøre. Der er selvfølgelig også oplæsninger med forfattere, læsekredse og lignende, men der er endnu flere ting, som ikke handler om bøger og læsning.

Nogle af disse arrangementer er med krea og DIY, og derfor synes jeg, det var passende at skrive om det på en DIY Fredag.
De fleste af disse krea eftermiddage er både for børn og voksne, så det hele er ikke bare fingermaling og klippe med døve sakse, men også sværere ting med hækling (som jeg stadig ikke har lært), akvarel mm.
I efterårsferien har de fleste biblioteker masser af aktiviteter, også en masse kreative, rettet mod børn.

Idag d. 14. august kan du tage forbi Dokk1 i Århus, hvor der kl.13 til 15 er Krea-værksted.
Man kan her både lære at lave forskellige kreative ting, som lave graffitistencils, brodere korssting eller lave en halskæde af gamle bogsider, som alle har noget med ord, tekst og bøger at gøre, det er jo på biblioteket. Det er også helt i orden, at man tager sine egne materialer med, eller projekter man allerede er i gang med, og så arbejde videre med dem på biblioteket.
Det finder sted på Rampen - hvis du ikke har været forbi det nye kulturhus endnu, så er det stort set midt i bygningen; gå til venstre når du kommer hen til informationen og så kommer det på højre hånd, det er meget svært ikke at lægge mærke til det store åbne område, som går op til børneafdelingen af biblioteket.
Krea fredagene vil finde sted spredt ud over efteråret. Læs mere her.

Det er selvfølgelig ikke kun i Århus biblioteket holder krea-arrangementer. Det sker jævnligt over hele landet.
Hvis dit lokale bibliotek ikke er nævnt, kan det godt være de alligevel afholder DIY eftermiddage. Kig på deres hjemmeside, eller spørg din bibiotekar.
Mange arrangementer er bare ren krea, men der er nogle, som har et tema - strik er meget populært.
Alle de nævnte arrangementer er gratis, men der findes også steder, hvor man skal betale for at deltage, men så er det ofte hvis det inkl. materialer og/eller en kendt forfatter, som fortæller om sin bog (ofte en kreativ bog).

Her er nogle af de krea-værksteder, jeg har kunnet finde.

På Fuglebjerg Bibliotek i Næstved er der hver tirsdag i ulige uger i "oasen" Café Krea. Man kan få vejledning til forskellige projekter, men man kan også medbringe sine allerede igangværende DIY projekter. Læs mere her.

På Gudme bibliotek er der d. 25. august kl.14 til 17 Kreativ Café omkring Tunesisk hækling. Du kan her lære, hvordan du selv hækler, og de stiller endda både garn og hæklenåle til rådighed.
Hen over efteråret vil de have forskellige temaer til deres Kreativ Café dage. Læs mere her.

Hver tirsdag er der på Thisted bibilotek Krea Cafe kl.18.30 til 21. Man skal selv medbringe sine projekter og kaffe/te til en hyggelig aften omkring det kreative.

På Randers Bibliotek Øst er der d. 1. september åben StrikkeCafé kl.15 til 17. Her kan du medbringe dit strikketøj og/eller få ideer til nye projekter. Så kan man hjælpe hinanden med strikkeprojekter.
Det samme sker på

og sikkert også en masse andre biblioteker landet over.

På Sædding Bibliotek holder de Strikke Cafe med tilhørende oplæsning. Så medbringer man sit strikketøj og får gang i pindende, mens bibliotekets afdelingschef Poul Høst Pedersen læser højt. Det er d. 6. oktober kl.19.

God fornøjelse med at være kreativ på bibliotekerne rundt om i landet