Kählers Spisesalon

Den hyggelige lille café Kählers Spisesalon i M.P. Bruunsgade, Århus er inspireret af en gammel parisersalon, som var mødested for mange kunstinteresseret før i tiden. Der er tænkt meget over hver en detalje i Kählers  indretning, der er krydret med egen keramik. Kähler historien strækker sig helt tilbage til 1839 hvor Herman J. Kähler, åbnede sit eget lille keramikværksted.

Stole:  Stolene er forskellige modeller, i mørkt træ og mørkegråt betræk. I få af stolene er der lagt lyse lammeskind.

Borde: De har valgt nogle mørke langborde. Det gør det mere intimt for de besøgende at sidde ved det samme bord. Stedet skriver på deres hjemmeside at formålet med kun at have langborde, er for at man kan møde nye mennesker.

Spejle: Der hænger to store spejle som fylder hele den ene væg. Rummet er ikke særligt stort, men spejlene gør at rummet virker meget større.

Keramik: Kähler har et samarbejde med kunstnere som f.eks. Louise Campbell og Jeanette List Amstrup. De designer keramik, der også bruges i caféen lige såvel som at der er flere vaser og lysestager fra Kählers produktion repræsenteret.

Belysning: På alle bordene står der hvide bordlamper. Det skaber en hyggelig og dæmpet belysning samtidig med, at det ser super tjekket ud.

Væg : På den ene af væggene er Kählers historiske billeder sat op. Hos mig selv er jeg i gang med at skabe en billedvæg, med minder fra rejser og store øjeblikke i mit liv. Inde i midten af billederne hænger der et stort billede af New York, da det er min store drøm at komme dertil. En billedvæg er en sød måde at mindes på, og for mit vedkommende også at visualisere mine drømme.

Bioethanol brændeovn: Caféen har en bioethanolpejs hængene som en del af en skillevæg. Det giver en hyggelig stemning, plus at det er miljøvenligt og kræver ikke en skorsten.

 

Hvordan får du stilen:

Stole: Jeg fandt to flotte Chicago egetræsstole - med og uden armlæn - fra Bolia. Pris fra kr. 2.999,- Her vil det være en god ide at lægge en hynde eller lammeskind, da det gør det mere komfortabelt  at sidde i dem over længere tid. Bolia har nogle lækre læderhynder som passer til begge stole.  Pris kr. 499,-

Borde: En væsentlig del af hyggen hos Kähler er deres langborde. Jeg har fundet at Cambord fra Ilva vil passe til de føromtalte stole. Det kan nå maksimal længde på 340 cm. Pris kr. 7.999,-

Keramik: Hvis du ikke kan modstå Kählers flotte kreationer, har de en webshop og butikker rundt omkring i landet. Jeg faldt for de her Mano kopper i forskellige farver, som jeg også drak te af hos dem.  Pris pr. stk. kr. 149,- Der findes også en espressomodel, pris kr. 99,-

Belysning: I BoConcept har de en bordlampe i hvid med et smart design, der vil klæde langbordet. Pris kr. 1.495,-

Billedvæg: På min egen billedvæg har jeg valgt kun sorte rammer for at holde det enkelt. Jeg synes  Ribba-rammerne fra Ikea er flotte med deres passepartout. Man kan få den i flere forskellige størrelser.  Pris fra kr. 49,-

Biopejs: Det smarte ved en biopejs er at man ikke skal have en skorsten. Det er rigtig ild og giver den sammen hygge som en rigtig pejs. Jeg synes at den her biopejs fra Biopejs er smart i dens design og den kan hænges op på væggen. Pris kr. 2.995,-

 

/Ellen Rudbeck

 

Update 2016: Både stole og hynder fra Bolia er udgået af deres sortiment, ligesom bordet ikke længere er at finde i Ilva og lampen hos BoConcept.