Juletræstæpper

At finde et pænt juletræstæppe kan være noget af en udfordring. Mange har et gammelt et med nisser som igen rigtigt kan lide, men det er det man plejer at bruge.

Her er et par ideer til hvad man ellers kan stille sit juletræ på.

Man kan bruge nogle gamle lærredssække, som syes lidt tilfældigt sammen for at give et mindre poleret udtryk til juletræet. Det kan være sække som har været brugt til korn, kaffe eller noget helt tredie.

Istedet for at have træet på et tæppe, kan man stille det i en pæn balje af træ. Så bliver træet også hævet så det også kan være plads til alle de store gaver. Den viste er fra Ballard Designs og koster $99,99, men man kan sikkert få noget lignende hos den lokale planteskole.

Hvis man har masser af tid og er ferm med hæklenålene, kan man lave et fint retro-juletræstæppe. Den model jeg har fundet bruger omkring 800g garn og mønsteret kan købes her.

Et rundt tæppe i flettet søgræs kan sagtens gøre det ud for et juletræstæppe. Det er helt enkelt og passer flot til den rå nordiske tendens der er i indretningen for tiden. Så er der jo også muligheden for at det kan bruges i hjemmet efter julen er overstået. Det kommer fra Bloomingville.

Update 2015 - Tønderne kan ikke længere købes hos Ballard og det runde søgræstæppe fra Bloomingville er udgået af deres sortiment.