I går skrev jeg om påskeæg med slikfyld, men man kan også selv lave påskeæg, som kan spises.
Desværre var den marcipan jeg havde i skabet, som ikke var blevet brugt i julen, blevet harsk og smagte helt forfærdelig. Så jeg har ikke selv fået taget billeder til dette blogindlæg.
Det er meget nemt et lave påskeæg af marcipan.
Det er så let, at man bare skal tage en klump marcipan, forme den i ægge-form, og så har man et marcipan påskeæg.
Men det er også et ret kedeligt påskeæg, bare sådan en klump marcipan, så her får I nogle ideer til, hvordan det kan peppes lidt op.
En favorit herhjemme er, hvis der er blød nougat inden i. Så skal marcipanen trykkes flad og pakkes rundt om nougaten, så den dækker hele chokoladekuglen. Derefter kan marcipanen formes som et æg.
Du kan også give marcipanen smag. Til 150g marcipan kan du bruge en af følgende smage:
- 1 tsk engelsk ladridspulver
- 2 spsk frysetørrede bær
- 1 spsk Baileys og flourmelis
- 2 spsk koncentreret hyldeblomst saft og flourmelis
- lidt revet skal fra en økologisk appelsin
Marcipan med smag kan selvfølgelig også bruges med nougatfyld.
Det gør påskeæggene ekstra lækre, hvis de får chokoladeovertræk. Her er det helt op til en selv, om det skal være mørk, lys eller hvid chokolade.
Men uanset hvad du vælger, får du det bedste resultat, hvis du tempererer chokoladen. Det har vi lært af Mette Blomsterberg, og hun har på sin hjemmeside en god vejledning til, hvordan du tempererer din smeltede chokolade. Den kan du finde her.
Når du har betrukket dine marcipan påskeæg med chokolade, kan du pynte dem. Du kan bl.a. bruge:
- Kandiserede violer
- Krymmel
- Frysetørrede bær
- Dråber/striber af en anden slags smeltet chokolade
- Små figurer i fondant eller marcipan
God fornøjelse med jeres marcipan påskeæg.
Billederne er fra Odense Marcipans hjemmeside.