Hængepotte

I forbindelse med besøg hos de mange mennesker jeg indretter for snakker vi ofte planter. Især i nybyggede og moderne huse er der lavet nogle skønne vinduer der er tiltænkt at give en masse dagslys, men til gengæld har de ingen vindueskarme til at sætte planter i. Det betyder at mange fravælger planter i boligen, og det er lidt af en skam, synes jeg.

Der er masser af muligheder for at få planter ind også selv om man ikke føler sig som en gartner. Først og fremmest skal man huske at planter skal have pleje på lige fod med resten af boligen. De fleste støvsuger minimum én gang om ugen. Så tag da lige at gå en runde med en vandflaske og skænk planterne en tår.

Der næst skal man matche boligens ejer med en plante der passer til ejers temperament. Orkidéer passer godt til mig, men hos andre vil det se super lækkert ud med en stor plante, et citrustræ eller en gruppe af kaktusser i ens bakker. 

Hvis man nu alligevel har problemer med at passe de store og jævntligt må udskifte med nye, så hold dig til mindre planter, da det bliver knap så bekosteligt i længden at skulle erstatte dem. Ulempen ved dem er at de ikke synes af så meget. Her kan med klar fordel stille flere sammen i en gruppe. Eller hænge flere sammen...

Og så er der det med at udnytte loftshøjden og alle højderne i rummet. Mange bruger kun rummets højde i forbindelse med lamper eller billeder, men glemmer lidt at give rummet liv og "varme" med planter i hængepotter. 

Hruskaa på ETSY har potter samt ophængning til mindre planter og de koster pr. stk. kr. 141,32 Udtrykket er enkelt og derved kan bedre få lov til at nyde plantens grønne farve og ikke mindst form.

Hos Funkyhome sælger de Speedtsbergs hængepotter, pris kr. 49,-

Livingshop har Boskkes omvendte krukker, der giver mulighed for lidt større planter. Pris kr. 525,- Fås i flere størrelser.