Julegaveindpakning

Jeg synes altid det er sjovere at give en gave som er pænt pakket ind, end en i alt for gennemskueligt BR papir med en grim sløjfe klistret på.
Her har jeg fundet lidt inspiration til hvordan man kan pakke sine pakker ind, så de ikke ligner alle de andre, men har personlighed og er en glæde at give.

En pakke med rødt papir, kan hurtigt blive transformeret til at ligne julemanden. På den ene led giver man gaven strimmel hvidt filt eller lignende blødt hvidt stof mens den anden led får sort/mørkegråt papir. Der hvor de to stykker mødes, som ikke behøver være på midten af gaven, det kan godt være forskudt til den ene side, sættes et stykke guldfarvet karton rundt om det sorte papir. Derved får julemanden et fint bælte spænde.
Man kan næsten ikke nænne at skulle pakke denne gave ud.

Det ser virkelig smukt ud, hvis man væver forskellige typer bånd ind i hinanden og rundt om gaven, og det er ikke meget sværere end at flette et julehjerte. Når man lave så meget ud af båndet, skal selve gaven helst bare være pakket i ensfarvet papir, og de forskellige bånd kan med fordel være i sammen farvenuancer, eller i kontrastfarver hvis man vil have ekstra fokus på gaven.
Martha Steward har lavet en guide til hvordan du fletter båndet rundt om gaven.

Det lyder måske kedeligt at pakke sine gaver ind i avispapir, men det kan faktisk komme til at se rigtig flot ud. Vælg avispapir der ikke har tryk i farver, da det hurtigt kan komme til at være for meget. Hvis det er holdt i sort/hvid vil det være mere neutralt og enkelt. Istedet for almindeligt gavebånd kan man komme pakkesnor i rødt/hvidt rundt om pakkerne, viklet rundt flere gange på hver led, så det kommer til at fylde mere. Gavemærker kan man også selv lave så de passer til. Dette er en billig, men fin måde at pakke sine gaver ind; og lidt genbrug af papir kan være en god ide i disse juletider, hvor der bliver brugt kilometervis af gavepapir!

Istedet for gavepapir, kan man pakke sine gaver ind i stof. Noget hessian eller andet groft stof ser rigtig flot ud hvis gavebåndet er en feminin blonde. Det er enkelt men meget flottere end det typiske julepapir.

Hvis man har masser af tid til at pakke sine julegaver ind, kan man istedet for at komme bånd om gaven, komme et lille papirsklip af et snelandskab. Så det er med at være fingernem med saksen.

Hvis man har flere ting som ikke er så nemme at pakke ind, eller man bare ikke synes man er ret god til det der med indpakning, kan man folde æsker til sine julegaver. Om man bare laver en klassiske firkantet æske, eller man begiver sig ud i et større foldearbejde med sekskantede kasser er op til en selv.
Man kan lave æskerne i lige det papir man har lyst til, og de er nemme at dekorere.
Der er mange forskellige skabeloner og tutorials på nettet, så man kan lære at folde en fin æske.
Her kan du få styr på, hvordan du laver en stjerneformet æske.
Æsken med en lille kuppel og samlet i toppen med en sløjfe er smadderflot, og man kan jo lave den i den størrelse du står og mangler. Find skabelon og forklaring her.
Hvis du helst bare vil lave en helt klassisk firkantet æske, kan du se en lille video her som viser, hvordan du nemt folder en firkantet origami æske.