Gravity Stool

Hollandske Jólan van der Wiel er en meget innovativ kunstner, som laver helt unikke produkter til hjemmet.
Hvert enkelt objekt bliver lavet på hans Gravity Tool, som kan beskrives som en over dimentioneret skruetvinge/guillotine med tre kraftige magneter på. Der bruges en magnetisk substans, som påvirkes af magneterne og trækkes nærmest op til tre ben. Det kan gøres i forskellige skalaer, så det er muligt at lave kandelaber lysestager, skamler og sofaborde i Gravity Tool'et. På hjemmesiden kan man se en lille video om hvordan det virker. Der findes både Gravity stool, Gravity candle holder og Gravity sidetable.
De endelige produkter ligner noget fra en fysiktime i folkeskolen, hvor man lærer om elektromagnetisme eller noget fra en drypstenshule. Det er meget specielle, lidt dystre ting Jólan laver, men de er meget smukke i deres enkelhed.
Der er forskellige farver der kan tilføres den magnetiske væske, men det bliver ikke rigtigt blandet helt ind, så det kan få en let marmoreret overflade.
Jeg har ikke kunnet finde nogen priser på Jólan van der Wiels produkter, men man kan finde kontaktinformationer på hans hjemmeside, så man kan få at vide hvor man kan købe hans smukke ting, hvad de koster, og man kan også lave specialbestillinger, hvis man ønsker en lysestage, skammel eller bord i en bestemt farvekombination.