Plakat med bogstaver

Vi har set masser af bogstaver og tekst i boligen de seneste år, og det er nemt for børnene at lave billeder med, som også pynte i "de voksnes rum".

Min datter starter i børnehaveklasse efter sommerferien og har det seneste års tid øvet sig flittigt i bogstaver. "Hvad står der, mor?", "Er det et P eller B?" Vi har derfor lavet denne illustration med alle bogstaverne i det danske alfabet, som både kan pynte på børneværelset og i stuen.
Vi satte os derfor ned en dag med en lille stak af gamle magasiner. Opgaven var at klippe alle større bogstaver ud, så vi kunne klistre dem på et større stykke papir. En ret enkelt opgave, som affødte en masse snak om det vi så på billederne og om hvor forskelligt det samme bogstav kunne se ud fra blad til blad.
Jeg finpudsede bogstavernes kant, hvor jeg lod lidt hvidt være tilbage om bogstaverne, de de vil fremstå lidt tydeligere på et stykke farvet papir. Herefter blev bogstaverne klistret på det grå karton med en limstift (undlad at bruge en rigtig lim, da de får papiret og bogstaverne til at krølle).
Størrelsen af papiret afhænger lidt af bogstavernes størrelse, men en A3 er nok umiddelbart det største for at magasin-bogstaverne ikke forsvinder på papiret.
Om du vil indramme det er helt op til dig, men jeg synes det lige giver en sidste "final touch" og opgraderer klippe-klister-projektet fra børneklip til en illustration.
Billedet er oplagt at lave sammen med det barn der skal have det hængende, men kan også laves som en gave til et barn eller en lille sjov gave til en voksen.
OBS! Når du vælger magasiner, så sørg for at vælge nogle med lidt kraftigere sider ala RUM, Boligmagasinet, ELLE Decoration, Eurowoman, Costume, osv.
Undlad at bruge noget karton med for meget farve, da det får det færdige produkt til at se for hjemmegjort ud. Vælg i stedet en neutral grå eller sort. Har du ikke en velassorteret boghandel i nærheden kan du nemt gå på nettet og finde de ønskede materialer. 
Danske CC-hobby (Creative Company) har følgende muligheder:
A4 21x30 cm, 160 gr, pris kr. 3,75
Udvalget af enkelte ark i de grå/sorte nuancer er lidt begrænset, men kan du aftage f.eks. 10 stk af gangen, så er der flere farver af grå og sort at vælge imellem
Limstift kan købes i de fleste velassorterede supermarkeder, men ellers man købe det med kartonet her. Pris kr. 10,-
God fornøjelse!