Gejst - design med gejst

Det var et yderst positivt møde tilbage på Design Trade denne vinter at møde den nye designduo Niels Grubak Iversen og Søren Nielsen aka Gejst. Min beGEJSTring blev ikke mindre af at de kommer fra min gamle hjemstavn Odense, som jeg er ked af at måtte sige, har alt for få designere boende.

Men nu er der dette makkerpar, der har fortjent noget opmærksomhed. De har lavet nogle meget fine produkter til boligen og samtidigt har de en klar mision om at synliggøre de bagvedliggende tanker og processer i tilblivelsen af et produkt. Målet er at skabe produkter, der har en stærk karakter og er på forkant med tendenserne.

De dyrker til yderste led udtrykket dansk design - de designer selv og får samtidigt fremstillet på dansk grund. Det fastholder begrebets autenticitet samt giver en ekstra dimension af danskhed til produkterne.

Det der først fangede mit øje var lampen, der var næsten pænere på oppefra end fra neden. Ikke at den ikke er pæn fra frøperspektivet, men se lige de flotte kryds og samlinger finéren laver. Samme lampe laves i en klar akryl samt en hvid mat udgave.

Deres knage Underground, der ligner et kort over Londons undergrundsbane er meget fint udført. Samlingerne og ophæng, der ellers kunne være lidt grimme er skjult er nogle fine træklodser, hvilket for det endelig produkt til at virke meget gennemarbejdet og af en æstetisk høj karakter.

Både lampe og knage har summet blandt boligblogs og stylister de seneste måneder, men det er derfor også vigtigt at nævne nogle af deres andre smukke ting. Bordet Trick med de assymetriske kanter og rum er lige mig. (Jeg står og mangler et bord for enden af min sofa og det vil passe perfekt!!!)

Se deres køkkenrulleholder med læderstrop eller de gedigne skærebrætter, der kan sættes sammen. Meget flot forarbejdet og ting der vil holde stilmæssigt i mange år endnu.

Priserne ligger fra kr. 220,- og er i et meget fair leje for fuldt igennem dansk design.