Dekorer med masking tape

Maskingtape, washitape, papir tape ja kært barn har mange navne. Det fine farverige tape stammer fra Japan og bruges til al mulig dekoration, så det er ikke kun mange navne det har, det har endnu flere anvendelsesmuligheder.
Jeg har kigget lidt på hvad man kan bruge det fine farverige tape til rundt om i hjemmet af både store og små projekter. Det er kun en lille bitte smule af de ting man kan bruge tapen til jeg nævner her, det er kun fantasien som sætter grænser. Endnu bedre er det at man bare kan fjerne tapen igen hvis man ikke er tilfreds med resultatet.

Her i Danmark er det ikke så populært at have et hovedgærde på sin seng, men det kan man hurtigt ændre på med et par ruller maskingtape. Man kan bare markere en firkant over hovedenden af sengen, gerne med en farvestrålende tape, men man kan også lave et motiv med sort tape. Det kan være en stillistisk skyline, et metro kort (hvilket dog kræver en del opmåling og fingerfærdighed) eller man kan tegne et klassisk hovedgærde med tapen.

Man kan også pynte de lidt kedelige aluminiumsholdere på fyrfadslys. En enkelt bane maskingtape og fyrfadlysene er meget finere at have i en gennemsigtig lysestage.

Pynt dine døre med en stibe tape. Vælg en af de lidt bredere udgaver af maskingtapen og sæt den hele vejen rundt på døren, det stykke som man kun ser når døren er åben. Det er en lille ting, men er super fint og effektfuldt.

En lille ting som tegnestifter kan også blive piftet op med lidt washitape. Vælg de flade typer tegnestifter som så dækkes med tape; vælg forskellige tape i samme farvenuancer for et enkelt utryk, eller tag så mange forskellige mønstre og farver som muligt for at pifte opslagtavlen helt op.

Man kan også tage skridtet hele vejen og pynte sine møbler med maskingtape. Et kedeligt IKEA bord bliver lige pludselige helt unikt når det bliver pyntet ned tape i forskellige farver. Lågerne på reolen kan også få et par stiber tape, eller hvad med lidt maskingtape på lampenskærmen (kan pynte både indeni eller udenpå). Det kan være hele møblet man klæber til eller kun som en dekoration.

Jeg har ikke engang skrabet i overfladen om alle de spændende ting man kan bruge maskingtape til. Lav en hurtig googlesøgning og du får utallige ideer til hvad du elle kan lave med tapen. Der er mange steder man kan købe maskingtape og priserne ligger pr. rulle fra omkring 10kr og opefter. Designdelicatessen har et stort udvalg, som kan findes her. Så er det bare med at finde nogle farver og mønstre man kan lide og så gå igang med dekorationen.