Fotokalender fra Pixum

Jeg blev spurgt af Pixum og jeg kunne tænke mig at prøve at lave en af deres fotokalendere. Det ville jeg da gerne.
Jeg har tidligere bestilt fotofremkaldelse hos Pixum, bl.a. dem på min gallerivæg, jeg skrev om her. De laver i mine øjne klare billeder med fin farvegengivelse, og de er da også blevet kåret som "Bedst i test" flere gange i flere europæiske lande.

Det er egentlig ret nemt at lave en fotokalender hos Pixum, det mest besværlige var at vælge, hvordan den skulle se ud og hvilket format den skulle være i.
Der er simpelthen så MANGE forskellige udgaver, bl.a. store vægkalendere, køkkenkalendere med plads til at skrive aftaler, chokoladejulekalendere, stående bordkalendere og klassiske A4 vægkalendere. Dertil kommer at man kan vælge farver og mønstre som baggrund, hvilken type papir det skal trykkes på, rammer omkring billederne, hvordan kalenderdelen skal se ud og meget andet. Man kan virkelig lave en helt og aldeles personlig kalender hos Pixum.
Vi valgte en klassisk A3 model til at hænge på væggen, med kalender nederst og billeder øverst.

Det var jo ikke lige planlagt, at vi skulle lave en fotokalender, så vi havde ikke i løbet af året tænkt på at tage billeder, som kunne bruges til en kalender. Så vi kiggede tilbage og fandt billeder fra de forskellige måneder, så det billede, der vises, er taget i den måned bare ikke nødvendigvis fra sidste år. Der var lige en enkelt afvigelse, eller passede det meget fint med, at vi havde et billede, vi kunne lide, til hver måned.
Jeg tror, vi til næste år vil være mere forkuserede på at tage et billede hver måned, som vi kan bruge til en fotokalender for 2016.

Det var super nemt at lægge billederne ind og sætte dem på kalenderen. Ved et af billederne kom der en besked at opløsningen ikke var helt høj nok, men vi tog det med alligevel. På den endelige kalender er billedet klart og kun en lille smule pixeleret; kun noget man ser, hvis man kommer helt tæt på. Men jeg var nu glad for at de gjorde mig opmærksom på, at billedet ikke var helt optimalt, så jeg kunne have valgt et andet med højre opløsning.
Vi skiftede lidt mellem sort/hvid og farve billeder og begge dele er kommet til at se flotte ud på kalenderen. Billederne er taget på mobiltelefon, alm. lommekamera og spejlrefleks, men man kan ikke lige umiddelbart kan se forskel på de endelige billeder, så hvis man har nogle gode Instagram-billeder, kan man sagtens lave en kalender ud af dem - bare opløsningen er høj nok.

Det største minus ved vores kalender er, at på et af billederne er der vist sket en fejl med farverne, for det ligner, at jeg har fået et blåt øje. Ikke for kønt! Det var nok noget som kunne få mig til at sende kalenderen retur, hvis den skulle være brugt som en gave. Måske er det bare min forfængelighed, men jeg vil helst se ordentlig ud på de billeder min familie har hængende af mig. Hvis pletten havde siddet et andet sted ville det nok heller ikke have været et problem, men jeg er bare ikke så glad for en blå plet lige over mit øje!
Et mindre minus er, at jeg manglede muligheden for at skrive aftaler/fødselsdage ind i kalenderen inden den bliver printet. Det må jeg bare gøre i hånden, nu jeg har fået kalenderen.

Der var ingen problemer med at lave kalenderen, og jeg var faktisk en smule nervøs for, at jeg havde lavet noget forkert, fordi det gik så nemt og hurtigt.
Der gik under en uge fra vi bestilte kalenderen til vi fik den med posten, så der er stadig tid til at bestille og få en fotokalender hjem fra Pixum til julegave.

Jeg synes godt, at jeg kan anbefale Pixum til at få lavet fotokalendere hos.

Indlæg sponsoreret af Pixum.dk