Formland vinter 2014

Når man som vi gør møder mange søde mennesker i form af producenter, designere, sælgere mm. så kan man ind i mellem godt lade sig rive med af den gode stemning og begejstringen. Men nu er der gået et par dage og lidt til siden Formland.

Egentligt er det jo overhovedet ikke fair at skulle vælge mellem alle de lækre designs og jeg har derfor skulle bruge et par dage på at overveje, hvilke ting der blev ved med at poppe op i mine erindringer. Jeg plejer gerne at lave en øvelse med mig selv, der går ud på at jeg skal lynhurtigt sige 3 ting der var spændende ved en messe/begivenhed. Er det de samme 3 ting jeg nævner efter nogle dage, efter alle indtrykkene har fået lov at bundfælde sig, så er det ikke bare fordi jeg lod mig rive med af stemningen.

Vi har valgt at lave hele blogindlæg om nogle af de brands vi har mødt på messen, men skal jeg fremhæve nogle enkeltstående ting jeg så på messen så bliver det følgende:

1. Anna Elzer Oscarson har lavet en serie med de flotteste udskæringer og facetkanter: Dusty Diamon. Vi nævnte dem allerede tidligere på ugen, men tåler bestemt en gentagelse. Det er endnu ikke i dansk handel, men jeg tvivler på at der går lang tid før at det sker. Kontakt evt. hendes danske agent her.

Anna har været igennem en lang proces i udviklingen af sit produkt. Hun har længe været af den opfattelse at ting skal have betydning, og skal kunne tåle at blive set på i lang tid. Produktet skal have en iboende autenticitet eller ægthed for den der ejer genstanden, og det skal opnås ved at man vælger produktet af kærlighed fremfor at lade prisen vælge for sig. Ved at have denne holdning har Anna skabt et produkt som hører til slowfashionkategorien. Her er noget som man kan have stående nu samt lang tid endnu. Det kan "dresses" op eller ned alt efter placering og hvad der står i nærheden af vasen eller skålen. Men de kan alle tåle at stå alene.

PS Tjek lige Annas super lækre hjemmeside: AEO Studio! Røg og damp samt meget stemningsfyldt musik!

2. Plaider fra Silkeborg Uldspinderi. Snakker vi blødhed, så er der ikke meget der slår de utroligt lækre plaider i alpaca. Hårene er lange og der gør peeling sværere og holdbarheden bedre/levetiden længere. Jeg faldt for den mønstrede vævning og de smukke farver. Plaiden kan minde lidt om en groft vævet damaskdug, men det gør dem bare endu mere atraktive at svøbe sig i. For køb skal du henvende dig til Silkeborg Uldspinderi.

3. Akryl sommerfugle og guldsmede fra Kunstindustrien. Til ophæng i vinduet eller måske udendørs i et træ? De fås i flere størrelser, mend et er desværre kun lykkedes mig at finde en enkelt dansk forhandler; Claras Helse. Her kan guldsmedene købes fra kr. 49,-

Kunstindustriens hjemmeside er ikke helt opdateret, men du kan finde kontaktinformationer på siden, hvis du øsnker flere informationer.

4. Nicolas Vahé havde sammen med House Doctor inviteret os på besøg i deres showlab, hvor de nye KREAFUNK fik lov til at vise os deres kommende produkter; radio i retrostil men med moderne detaljer og skrabethed. Vi glæder os meget til at se mere fra de herre!

Tilbage til Nicolas... Vi er pænt begejstrede for den lækre indpakning af gourmetprodukter Vahé laver. Han gør det pludselig cool at komme med en flaske ketchup til værtinden i stdet for vin. Og det er også helt legalt at sætte ketchup på bordet når det er en deluxe med f.eks. rosmarin (som er min absolutte-favorit-kethup!!!). Jeg prøvede at få smagt flere af marmeladerne men måtte give op, da jeg var mættet af smagsindtryk. Alle smagsnoterne er nøje afstemt, så man kan smage hvad der i - uanset om det er marmelade eller en spread (prøv at bruge dem til nogle af de lækre snacks NV laver. Jeg er normalt ikke den store fan af peberrod, men med lidt pesto/spread/appetiser er jeg solgt).

Nicolas' franske ophav lader sig ikke skjule når man ser nærmere på opskrifterne på hans hjemmeside, men han han har en fantastisk forståelse for sine råvarer.

Se hans sjove viskestykker med et kort over dyrets udskæringer. Man kan få dem med henholdsvis en ko, gris og et får.

Nogle gange kan det føles som en blandet landhandel at komme på Formland, men denne gang havde jeg absolut ikke tid nok til at snakke med alle dem jeg ønskede. Det er utroligt givende som blogger at møde andre bloggere og høre oplæg fra Anette Eckmann, PEJ og alle de andre. Man får en fornemmelse af af hvad der ligger og "ulmer" hos både skribenter og ikke mindst producenter og agenter. 

Vil du gerne møde os og fortælle om dit produkt næste gang der er en messe, så lad endelig høre fra dig!