DIY Fredag: Vægdekoration af skumplader

Der findes utroligt mange forskellige plakater til at pynte op på væggene med. Jeg har selv en masse forskellige til salg i webshoppen (du kan finde dem alle lige her) både fra kendte og mindre kendte kunstnere.
Vil du gerne have noget helt unikt på væggen, kan du lave dine egne vægdekorationer af farvede skumplader.

På denne DIY Fredag kan du lære at lave sådanne vægdekorationer. Ideen og billederne kommer fra bloggen A Beautiful Mess.

Du kan finde skumplader, også kaldet mosgummi, i de fleste hobbyforretninger. De kan også købes hos Syslegården, i pakker med 10 assorterede farver. Sådan en pakke i A4 størrelse koster 34,95 her.
Det kan fås både med og uden klæb på bagsiden; du kan sagtens spare pengene og købe dem, som ikke er selvklæbende.

Fordi dit billede bliver ret tykt, kan du ikke bruge en almindelig ramme til det. Du skal have fat i svæveramme, som er noget dybere end en almindelig ramme. De kan fås både med og unde glas for. Svæverammer er ret nemme at få fat på, de kan bl.a. købes hos alle rammeforretninger, i Bilka og endda også hos Harald Nyborg. Ribba rammen fra IKEA er også et godt bud.

Materialer:
Skumplader
Svæveramme
Hobbykniv eller skalpel til papir
Lineal
Skæreunderlag
Blyant

Materialer Skumdeko

 

Sådan laver du vægdeko af skumplader:

1.
Sørg for at skære dine skumplader til, så de passer med din svæveramme. Yderkanten på alle pladerne skal være lige stor, det er inde midt på arket dekorationen laves.

2.
Tegn forsigtigt med din blyant omridset af den figur, du vil have som dit motiv. Jeg vil anbefale, at du lige laver en test på et stykke papir, inden du begynder at tegne på skummet; det er nemlig ikke så nemt at viske ud på skumpladerne, hvis man laver fejl.
Det er nemmest, hvis du vælger en figur med lige kanter, men det er helt op til dig selv, hvilken figur det skal være.
Hos A Beautiful Mess har de lavet bogstaver, men hvis du mere er til geometriske eller organiske former, vælger du bare det.
Det skal helst være noget, hvor der er lige langt ind til midten fra alle sider, så en kanin vil ikke være et godt valg, da man meget hutigere vil nå ind til midten i ørerne end på maven.
Figuren skal helst nå så lagt ud til kanten som muligt på den øverste skumplade, så der kan komme så mange lag som muligt på vægdekorationen.

Tegn Din Figur

3.
Skær nu din figur ud af skumpladen med din skalpel. Hvid du har valgt en figur med lige sider, kan du med fordel skære langs din lineal.

Skaer Figuren Ud

4.
Nu skal du lave figuren igen på dit næste stykke skum, bare en lille smule mindre. Det gøres nemmeste ved at bruge din første skumplade som skabelon.
Ved at lave et lille stykke skum, ud af det du allerede har skåret fra, kan du nemt mindske omkredsen af hullet på skabelonen. Bredden af det lille stykke skum er op til dig selv, men for at man kan se farverne på hver plade ordentligt, skal den være ca. 1 cm bred eller bredere.

Skaer Langs Skabelon

5.
Skær figuren ud af dit andet stykke skum, og gentag punkt 4. på endnu et stykke skum, dog hvor du hele tiden bruger din sidst udskårne skumplade som skabelon.
Fortsæt til du når helt ind til midten af figuren.

6.
Læg alle dine skumplader oven på hinanden, med en plade uden figur nederst og pladen med den største udskårne figur øverst.

7.
Kom rammen om dine skumplader.
Hvis der er glas for rammen, vil dette holde dem fast.
Hvis din ramme er uden glas, kan du give dine skumplader en lille klat lim hist og her langs figurens kant for at holde pladerne sammen.

8.
Hæng din nye vægdekoration op og nyd det fine resultat.

Skumplade Vaegdeko

Find en originale vejledning på engelsk her.