Vin-vingummibamser er en fin lille ting at have til nytårsfesten. Både at give sine gæster eller som en lille værtindegave; alt efter om man er vært eller gæst.
De er enormt nemme at lave; det er mest det med formen, som kan holde en tilbage. Der er nok ikke mange, som lige har en vingummibamse-form i skabet.
Sådan en kan bl.a. købes hos Light in the Box til 43,-
Du kan også sagtens bruge en isterningeform i stedet. Så bliver vingummierne bare noget større (de kan evt skæres i halve) og ligner ikke bamser.
Opskriften har jeg fundet på bloggen Cooking with Janica.
Du bestemmer selv, om vingummierne skal laves med rødvin, hvidvin eller rosé. Du kan også sagtens skifte vinen ud med champagne for at gøre vingummierne endnu mere nytårs-agtige.
Husk at vinen ikke må komme over 60 grader, hvis du vil beholde alkoholen i dine vingummier. Så brug et termometer, hvis du ikke vil have, at al alkoholen fordamper.
Du kan købe gelatinepulver i de fleste større supermarkeder. Ellers kan du også bruge almindelig husblas.
Jeg har læst og regnet mig frem til, at du skal bruge omkring 10 blade husblas til 2 dl væske, så til denne opskrift vil jeg mene, at du skal bruge 12-13 blade husblas, for at få dine vingummier stive nok.
Husblas skal altid opblødes i koldt vand, inden det kommes i den varme væske. Kom det ikke i før vinen er varmet op.
Sådan laver du vingummi med vin
Ingredienser
2,5 dl vin
110 gram sukker
3 spsk gelatinepulver el. 13 blade husblas
evt. frugtfarve
Bamseforme eller andre små forme
1.
Kom vin, sukker og gelatinepulver i en gryde og varm det forsigtigt op.
Sørg for at piske godt i et par minutter for at få sukker og geletine opløst helt. Det kan nemlig godt klumpe lidt, men hav tålmodighed, hvis du bliver ved med at piske, skal klumperne nok forsvinde.
2.
Når sukker og geletine er helt opløst, kommes væsken i en kande med hældetud. Du kan nu nemt fylde dine forme.
Brug evt. en lige paletkniv til at trække hen over formen for at fjerne ekstra væske, så vingummierne får en glat bagside.
3.
Kom formen i køleskabet i minimum 90 minutter.
4.
Når vingummierne er helt størknede, kan de tages ud af formen.
5.
Server dine vin-vingummier.
Skulle der være nogle til overs, kan de gemmes i en lukket beholder i køleskabet.
Du kan finde den originale opskrift på vingummi med vin her.