DIY Fredag: Syet geometrisk dyrebillede

Lige for at gentage mig selv, så er jeg ret glad for ting med dyr på. Det kan man jo også se på de ting, jeg skriver om her på bloggen, og i mit soveværelse har jeg en væg kun med plakater med dyr (jeg har en meget overbærende mand!).
Til denne DIY Fredag har jeg fundet en guide til, hvordan jeg kan udvide min dyre-væg med et unikt billede af et syet geometrisk dyr.
Ideen kommer fra bloggen Love Grows Wild og hedder på engelsk Geometric Stitched Animal Art, hvilket lyder meget bedre end min haltende danske oversættelse.

Geometriske former er meget fremme i indretningen, lige som det helst skal være noget, alle andre ikke har, og så er det jo også hot med sort/hvid. Her slår du altså tre fluer med et smæk, ved at lave et unikt geometrisk billede i sort/hvid.

Jeg har endnu ikke selv kastet mig ud i projektet, så billederne er også lånt fra Love Grows Wild.
Hvis jeg skulle gå igang, vil det sværeste nok være at vælge, hvilket dyr jeg skulle sy. Det behøver jo som sådan heller ikke være et dyr, det kan være hvilken som helst figur, man gerne vil have op på væggen.
Det er også op til en selv hvilken farve, man ønsker at sy dyret i. Her er der brugt sort på hvidt, hvilket jo er grafisk smukt og meget moderne. Men hvis billedet skal hænge på et pigeværelse, kan man jo bruge rød eller lilla tråd. Eller man kan vælge farve ud fra dyret, så pink til en flamingo eller gul og brun til en løve. Man kan nemlig sagtens bruge flere farver på et enkelt billede.
Man kan også male baggrunden i en anden farve end den hvide grunder, den i forvejen har, inden man går igang med at sy.

Materialer
Lille lærred på ramme (kan købes hos bl.a. Søstrene Grene og Bilka)
Broderitråd
Tyk synål
Print af det ønskede dyr
Blankt kopipapir
Blyant
Tape

Materialer Til Syet Geometrisk Billede

Sådan syr du et geometrisk dyrebillede

1:
Find et billede af det dyr, du vil sy. Det kan være fra et blad, en bog eller på internettet. Hvis dyret ikke har den rigtige størrelse, kan det scannes ind og gøres større eller mindre på computeren. Print billedet og læg et stykke blank papir over.
Med blyanten tegner du prikker hele vejen rundt i kanten af dyret. Du skal altså ikke tegne hele omridset af dyret, men kun punkter som giver fornemmelsen af dyrets form. Hellere tegn et par prikker for meget end for lidt, så du er sikker på at hele formen kommer med. Alle steder, hvor formen skifter retningn, skal du lave en prik.

Tegn Prikker

2:
Tag dit nu prikkede stykke papir og sæt det fast ovenpå dit lærred med tape i hjørnerne.
Ved hver prik skal du nu stikke din nål igennem både papir og lærred, så dyrets kontur bliver overført til lærredet.
Fjern papiret igen.

Prik Huller

3:
Tråd nålen med din broderitråd og slå knude på enden (den kommer til at være på bagsiden og ingen kommer til at se den).
Sy hele vejen rundt af omridset af dyret via dine huller. Der skal altså syes både frem og tilbage, da der ikke må være nogen steder uden tråd.

Sy Rundt I Huller

Syet Kontur Af Elefant

4:
Når du nu har hele konturstegen rundt om dyret, kan du begynde at sy streger på kryds og tværs for at give billedet de geometriske figurer, selve figuren skal bygges op af.
Der kan godt gå flere tråde ud fra det samme hul.
Hvis du har en figur med et stort tomt hul (som elefanten på billedet), kan du godt lave en samling et sted hvor to tråde krydser hinanden, så flere tråde mødes på dette punkt midt i figuren, og ikke kun ude i omridset. Men sørg så vidt muligt ikke at have alt for mange krydsende tråde, så du får alt for mange helt bittesmå geometriske figurer.
Der hvor dyret er smallest, skal de mindste geometriske figurer være og på store brede steder, skal figurerne være større. Det vil give det mest harmoniske resultat.
Hold lidt igen, du skal ikke fylde din figur op med snore.

Sy Tvaers Over Figuren

Nu er dit syede, geometriske dyrebillede klar til at blive hængt op.
Vil du gerne se den originale vejledning fra Love Grows Wild kan du finde den her.