DIY Fredag: Sy et brilleetui

I sidste weekend gik mine solbriller i stykker. Det var bare nogle billige nogle fra H&M, men så stod jeg jo og manglede et par solbriller. Og for at være lidt mere sikker på de ikke går i stykker efter en halv sæson, valgte jeg at købe nogle, der ikke var helt så billige.
Men da de var på udsalg, fik jeg ikke et etui med til dem, kun sådan en tynd stofpose. Det giver jo ikke meget beskyttelse til brillerne, når jeg har dem med i tasken (sammen med en masse andre ting).

Mary Poppins Bag

 

Så jeg har tænkt mig at lave et DIY brilleetui.

Hos bloggen Life Sew Sawory kan du finde en rigtig god vejledning til, hvordan du syr et brilleetui.

Det, jeg godt kan lide ved dette etui, er, at det ikke bare er et tyndt lag pladevat eller skum, som beskytter brillerne.
Det er i stedet plastic canvas, som er plader af plastik med små huller i, hvilket gør det anvedeligt til broderi.
Sådan noget kan du bl.a. købe hos Butik Paradiset.

Når du selv syr dit etui til solbriller, kan du være sikker på at det passer i størrelsen. Det er ikke noget med, at brillerne skal presses i enderne for at passe i coveret, eller at det ikke kan lukkes helt, fordi brilleglassene er for store.

Jeg har altid nogle stofrester liggende, som ville kunne bruges til sådan et brilleetui. Man kunne jo evt. lave det, så det har et mønster indeni og et andet udenpå.
Hvis du ikke har rester af bomuldsstof, kan du købe Fat Quarters mange steder bl.a. stofbutikker, hobbybutikker og endda også Søstrene Grene.
Et Fat Quater er en kvart kvadrat-yard, altså et stykke stof på næsten 0,5 x 0,5 m. Den størrelse er mere end rigeligt til et brilleetui.

Det er ikke et DIY projekt, som kræver de store færdigheder med en symaskine. Det er virkelig nemt og ikke spor indviklet at lave sådan et cover til solbriller.

Etuiet kan også bruges til andre briller - eks. læsebriller, som du har med i tasken.