DIY Fredag: Opslagstavle af kork

Det er ved at være en del år siden, jeg bestemte mig for at lave en opslagstavle af kork.

Jeg havde endda alle materialerne liggende, jeg har bare aldrig fået taget mig sammen til at få det lavet.

Men det har jeg nu.

Selvom kork måske ikke er helt så populært et materiale, som det var for et par år siden, er det stadig et helt perfekt materiale til en opslagstavle.
Nogle af de ting, jeg bedst kan lide ved kork, er:

  • Det er et miljørigtigt materiale. Korktræet bliver "skrællet" ikke fældet og vil kunne høstes flere gange. Der er stor biodervisitet i korkskovene, og træerne binder CO2 fra luften.
  • Det er dejlig blødt.
  • Den grove struktur er emormt smuk.
  • Bordskånere i kork er ikke specielt dyre.

Jeg mener, at jeg i sin tid købte den bordskåner, jeg har lavet om til en opslagstavle som en tre-pak i Tiger eller Jysk.
Perlerne og lædersnoren er fra Tiger, og malingen er fra Søstrene Grene.
Det er altså en low budget opslagstavle.

Som du kan se på billedet øverst, har jeg ikke ret meget plads på væggen ved siden af min computer, hvor jeg manglede noget til at hænge sedler og andre småting op. Så en enkelt rund bordskåner er perfekt i størrelsen. Havde jeg haft mere plads, ville jeg måske have lavet flere opslagstavler med forskellige mønstre og hængt dem op sammen i forskellige højder.

Der er fri leg, når det gælder dekorationen af opslagstavlen.
Jeg har valgt at male striber med sort akrylmaling. Du kan også vælge at male et stykke af fladen i en af efterårets trendfarver, du kan bruge stencils til at lave et citat, eller hvis du er god til at tegne, kan du lave en tegning med tusch på korken.

De perler, jeg har brugt, er ret store, hvilket gør, at opslagstavlen kommer til at bukke lidt fremad i toppen. Vælger du mindre perler, vil toppen af opslagstavlen lettere kunne komme helt ind til væggen.
Du kunne også bruge macrame eller en smal strimmel vævning, som hæftes fast på siden af korkpladen. Det er en dekorativ løsning, som vil få opslagstavlen til at ligge plant mod væggen, da der ikke vil være noget på bagsiden.

Sådan laver du en bordskåner af kork om til en opslagstavle

Materialer:
Bordskåner i kork
Lædersnor
Perler
Gaffatape
Akrylmaling

Materialer Opslagstavle Kork

 

1.
Start med at male, tegne eller skrive noget dekorativt på korkbordskåneren.

2.
Mål et stykke lædersnor op.
Du kan holde korkstykket op mod væggen og derfra måle, hvor lang din snor skal være.

3.
Kom perler på snoren.

Snor Til Opslagstavle

 

4.
Vend korkpladen med forsiden nedad og tape snoren fast på bagsiden.
Sørg for at tapen kommer helt ud til kanten af pladen, for at mindske hvor meget pladen kommer til at tippe forover i toppen.

Tape Snor Paa Opslagstavle

 

5.
Hæng din opslagstavle op og pynt den med ting sat fast med knappenåle og tegnestifter.

Hjemmelavet Opslagstavle Af Kork