DIY Fredag: Spraymalet bestik

Det er tit, man på loppemarkeder og i genbrugsbutikker kan finde gammelt bestik til næsten ingen penge. Det er så lige så tit, at dette bestik er en lille smule kedeligt, så man lægger det tilbage uden at købe det.
Det er faktisk rigtig nemt at give det gamle bestik helt nyt liv, ved at give håndtaget en omgang spraymaling.

Jeg har endnu ikke selv prøvet at lave spraymalet bestik, men ifølge bloggen Creatively Christy, hvor jeg har fundet guiden, er det meget nemt, og bestikket kan endda holde til at blive vasket op i maskine.

Materialer
Bestik
Spraymaling
Metal primer
Malertape
Plasticpose

Materialer Til Malet Bestik

Sådan laver du spraymalet bestik

1.
Start med at vaske dit bestik rigtig godt af i lunkent vand med opvaskemiddel. Tør bestikket af, så der ikke gemmer sig noget vand i nogen små hulninger.

Ved at vaske dit bestik af, før du maler det, er du sikker på, der ikke sidder noget fedt og snavs på det, som vil komme ind under malingen, som så ikke vil sidde ordentligt fast.

2.
Dæk halsen af bestikket med malertape. Sørg så vidt muligt at få en helt lige linie, så der kommer en klar grænse mellem maling og ikke-maling. Pres tapen godt ned i fordybninger og hulninger, så malingen ikke kan snige sig ind nogen steder.

Tape Om Hals

3.
Dæk bestikkets hoved (den del der kommer i berøring med mad) ind i din plasticpose. Sæt posen fast med mere malertape lige deromkring, hvor dit første stykke tape sidder. Men vær opmærksom på ikke at komme under den lige linie, du nu har lavet med det første stykke tape.

Plastpose Om Hovedet

4.
Gå udenfor, eller vær et sted med god udluftning, og spray håndtaget af bestikket med primer. Primer findes også som maling, der skal kommes på med pensel, hvilket også fint kan bruges.
Giv to tynde lag og ikke ét tykt. Ved at give flere tynde lag, og lade maligen tørre ind imellem, vil det ikke løbe og udfylde fordybninger og kromelurer i bestikket.

Med Primer

5:
Skift primer ud med maling. Det kan være bestikket skal have mere end to gange maling for at blive helt dækket, men igen, hellere flere tynde lag end ét tykt. Det ser altså noget mere elegant ud, hvis malingen ikke er løbet. Husk at lade malingen tørre godt mellem hvert lag.

6.
Når malingen er helt tør, kan du fjerne tape og plasticpose. Nu er dit farverige bestik færdig og klar til brug.

Malet Bestik

Du kan finde den originale beskrivelse, af hvordan du laver spraymalet bestik, på engelsk her.