DIY Fredag: Sky dørmåtte

Min dørmåtte er ved at være godt slidt i kanterne, så jeg har længe tænkt, om vi bare skal købe en ny, eller om jeg kan lave noget ved den gamle for at give den nyt liv.
Jeg har nu fundet en fin ide på den tyske blog Gingered Things hvor hun har klippet en dørmåtte til, så den ligner en sky, og givet den lidt farve rundt i kanten. Det tror jeg også, jeg skal prøve med min måtte.

Så det er en vejledning til at lave en sky-dørmåtte, som er denne uges DIY Fredag.

Jeg vil anbefale, at du har en støvsuger ved hånden, inden du går igang, da det sviner en del. Især hvis du, lige som jeg, bruger en brugt dørmåtte. Så kommer der en hel del sand rundt omkring, når måtten vendes med forsiden nedad.

Materialer:
Brun kokosmåtte med vinyl eller latex på bagsiden (eks. Trampa fra Ikea)
Hobbykniv
Saks
Passer
Maling
Svamp-pensel eller bare en svamp til at male med

Materialer Sky Maatte

Sådan laver du din dørmåtte om til en sky

1.
Mål måtten op så den passer i bredden til din dør. Jeg har ikke nogen dørkarm, den skal passe ind i, så jeg tager udgangspunkt i den størrelse måtten har fra start.

2.
Vend måtten med bagsiden opad og brug passeren til at tegne halvbuer over det ene langside, så de danner et sky-agtigt motiv. Jeg synes, det giver et ret harmonisk udtryk at holde passeren i den samme diameter til alle buerne, men det er helt op til en selv.

Tegn Med Passer

Jeg lavede flere forsøg med passeren, til jeg var helt tilfreds. Så da jeg endelig fik lavet en figur, jeg kunne leve med, trak jeg linien op med en sprittusch for at være sikker på, at jeg kom til at skære efter den rigtige. Det var nemlig ikke lige til at viske stregerne ud med et viskelæder.

3.
Skær med hobbykniven efter de streger passeren har lavet.

Skaer Maatten

4.
Vend måtten og klip kokosfibrene til rundt langs kanten du lige har skåret.

Klip Maaten Til

5.
Mal hele vejen rundt i kanten af måtten med din svamp. Det behøver ikke være helt fyldt med maling, man må godt kunne se den brune måtte under malingen; det giver et fint luftigt udtryk som passer fint til sky motivet.
Det fungerer bedst, hvis malingen duppes på og ikke trækker svampen hen over måttens grove overflade.

Mal Kanten

6.
Når malingen er tør er måtten klar til brug.

Skymaatte I Brug