DIY Fredag: Pynt dine champagneglas til nytår

Julen er knap overstået inden forberedelserne til Nytårsaften er gået i gang.
Denne DIY Fredag giver nogle forskellige ideer til hvordan man kan pynte sine champagneglas op til årets sidste aften.
Man kan sagtens bruge plastic champagneglas, men det kan ofte betale sig at tage en tur i IKEA, hvor man kan købe 6 Svalka champagneglas i glas til 29,- Bilka har også champagneglas til 5,- stykket og hos Fakta har nogen til 4,- stykket frem til nytår.
Husk altid at vaske og tørre glassene godt af inden du begynder at dekorere dem, så hænger dekorationen bedre fast og der kommer ikke til at sidde grimme fingeraftryk under malingen.

En meget nem måde er at pynt stilken på glasset med et stykke masking tape, som klippes til som et lille flag. Farven på tapen kan tilpasses festen tema, eller man kan bruge forskellige farver, så hver person har sin egen farve.
Ideen kommer fra bloggen Ellas Inspiration.

Guld er en farve, som går godt til nytårsfester. Man kan pynte sine champagneglas, ved at spraye bunden og en del af stilken med guldspray. Man skal ikke spraye op på selve glasset, især ikke i nærheden af kanten, for guldspray er ikke så sundt at få i munden.
Dæk glasset med avispapir som tapes fast midt på glassets stilk. Vend det med bunden opad og spray bund og stilk med guld, så det bliver helt dækket med farve. Vil du gerne have en mere uddybende beskrivelse af fremgangsmåden, kan den findes hos bloggen momtastic her.

Stadig guld men lidt mere neddæmpet er udgaven, hvor man laver prikker på den nederste del af glasset med en guldtusch eller guldmaling på pensel. Hvis du laver mellemstore prikker ligner det lidt konfetti, mens små prikker giver en glimmer-lignende effekt. Det er bedst at bruge maling beregnet til glas, så er du sikker på det ikke kommer til at løbe ud, når det kommer kondens på glasset af den kolde champagne. Ideen kommer fra bloggen Hello Lucky.
En guld tusch til glas og porcelæn kan købes hos cc hobby her til 35kr

Til nytår er det altid godt med glimmer, så hvorfor ikke pynte sine champagneglas med lidt glitter?
Man skal have fat i noget glimmermaling til glas, som bl.a. kan fås hos cc hobby her til 62,50 for 100ml og en lille svamp.

  • Hæld lidt maling op og dup svampen heri.
  • Dup forsigtigt maling på glasset. Kun i et tyndt lag, du kan altid give glasset et ekstra lag glitter, hvis det første ikke var nok.
    Malingen skal duppes på for den fineste effekt - ikke noget med at køre svampen op og ned ad glasset, det laver bare striber i malingen.
  • Drej glassets stilk mellem fingrene, så du ikke sætter fingrene ned i malingen.

Hos Something Turquoise har de lavet grundige guide til, hvordan du dupper glitter på dine champagneglas. Der er tre forskellige udgaver - en hvor glitteret tyndes ud opefter, et nedefter og et med afgrænset glitter omkring et bogstav. Find guiden her.
En anden måde at give sit glas glitter er ved at pensle hobbylim på og drysse det over med løst glitter. Det vil være lidt mere groft og ikke sidde så godt fast, men det vil gøre glassene virkeligt festlige.

Har du en fin papirs mellemlægsserviet med blonder, kan den bruges til at pynte bunden af dit champagneglas. Jeg er ret sikker på, jeg har set mellemlægsservietter hos Tiger i både hvid, guld og sølv.
Du skal bruge blonde mellemlægsservietter og hobbylim samt blyant, pensel og saks.

  • Tegn bunden af dine glas over på servietterne og klip disse cirkler ud.
  • Vend glasset med bunden opad og mal et lag lim herpå.
  • Læg den udklippede blonde ovenpå limen og pres den godt ned i limen og lad det tørre. Hvis du bruger farvede mellemlægsservieeter skal farven vende ned i limen. 
  • Giv bunden af glassene inkl. blonde endnu et lag lim, husk at tørre kanterne af for overskydende lim.
  • Når limen er helt tør, vil den være blevet gennemsigtig og du kan nu vende glassene og fylde dem med champagne til dine gæster.

Ideen til at lave blondebund på sine glas kommer fra bloggen Fabric Paper Glue og du kan finde en udførlig beskrivelse her.

Så ved I, hvad I kan bruge weekenden på, hvis den ikke står på gavebytning og udsalgs-ræs.