DIY Fredag: Pynt dine bøjler

Nu er det heldigvis snart tid til at pakke vinterjakken væk, og man kan jo vælge at hænge den ind i skabet på den pyntet bøjle.
Vinterjakker er tit ret tunge, så det nytter ikke noget at hænge den væk til næste vinter på en tynd metalbøjle, eller en i plast som meget nemt knækker. Der skal noget mere stabilt til, en massiv træbøjle er at foretrække. Den vil ikke bøje, og jakken skal nok blive hængende hele sommeren uden at falde af bøjlen.

Denne DIY fredag giver et par ideer til, hvordan du pynter dine træbøjler.

Ikeas Bumerang bøjler er perfekte til at pynte op. Der får du 8 naturfarvede bøjler til 29,- Hvis du hellere vil have bøjlerne i sort eller hvid, koster de 39,- for 8, hvilket stadig er en meget overkommelig pris.

1.
Brug tatoveringer, altså sådan nogen "en-gangs" nogen, som børn elsker at klistre armene til med fra tyggegummipakker. Det er ikke kun børnehud, sådan en midlertidig tatovering kan sidde fast på, de fungerer også fint på en bøjle i træ.
På Etsy kan du finde rigtig mange forskellige tatoveringer, så om du er til blomster, budskaber, dyr eller noget helt andet, kan du helt sikkert finde det her - både i sort/hvid eller farver.
Du klipper din tatovering til, så den passer på bøjlen. Lige under krogen er et godt sted at sætte den, da man så også kan se tatoveringen, når der hænger noget på bøjlen. Følge instruktionen til netop din midlertidige tatovering (nogle skal bruge vand, andre ikke), sæt den på bøjlen, og du har en helt unik bøjle.
Ideen og billeder er taget fra den franske blog La Mariée Aux Pieds Nus.

Tatoo Boejle

2.
Du kan også sagtens bruge washi / masking tape til at dekorere dine bøjler.
Vil du bare give dem et lille pust farve, kan du give bøjlerne et enkelt stykke tape, eller pynte rundstangen nederst på bøjlen med forskellige slags tape i samme farvenuancer.
Det har den ungarske blogger a napfeny illata (som Google translate siger betyder solens duft) lavet i dette blogindlæg.

Washitape Boejle Roed

3.
Skal der være mere farve på bøjlen, kan du dække den fuldstændigt med maskingtape. På den amerikanske blog Alyssa and Carla kan du, i dette blogindlæg, finde en rigtig god beskrivelse af, hvordan det gøres bedst. Det viser sig nemlig, at man ikke bare skal vikle tapen rundt om bøjlen, den skal lægges på i lag. Derfor er det bedst at bruge en tape med et mønster, som ikke behøver være placeret helt præcist over hinanden (som man skal med stiber), eks. små prikker som de bruger, eller et vildt blomster mønster, som blev brugt til at pynte urtepotten i mit tidligere blogindlæg her.

Diy Washi Boejle

4.
Det er super nemt og hurtigt at give bøjlerne et helt nyt udtryk med en omgang spraymaling. Om det skal være i neon-farver, pasteller eller i metallic er jo helt op til din smag. Du kan også selv bestemme, om du synes, krogen på bøjlen også skal have farve (den vil jo blive slidt af på undersiden, når bøjlen hænger på en bøjlestang), eller om den skal forblive i ren stål.
Du skal huske at give bøjlerne maling fra alle leder og kanter, så der ikke er nogen kroge, der ikke får farve.
Billederne kommer fra den amerikanske blog Design Love Fest og den svenske blog Fixaodona.

Spraymalede Boejler

5.
Mønstre kan let overføres til dine træbøjler med decoupage. Det kan både være hele siden af bøjlen, du dækker med papir, eller kun et udklip af papir du bruger.
Hvis du vil dække hele bøjlen, skal du være opmærksom på, at kanterne er meget svære at få papiret til at sidde pænt på, så dem kan du med fordel istedet male i en farve, som passer til decoupage papiret.

  • Klip papiret nogenlunde til, så det passer med siden af bøjlen.
  • Dæk bøjlens side med all round lim eller decoupage lim - begge fungerer fint.
  • Læg papiret ovenpå limen og pres det fast med et plastickort (de fleste kvinder har rigeligt af medlemskort i deres pung, som snilt kan bruges. Bare rolig det tager ikke skade af det) mens du samtidig får det til at ligge jævnt hen over bøjlen uden luftbobler under.
  • Lad limen tørre, før du begynder at slibe det overskydende papir væk med et stykke fint sandpapir. Det giver en mere jævn kant, end hvis du forsøger at klipper kanten væk.

Find en mere udførlig forklaring på den amerikanske blog Live Love DIY her.
Hvis du ikke har decoupage papir, kan du også sagtens bruge servietter. De er også gode, hvis det kun er en del af motivet, du vil bruge.
Sørg for kun at bruge det yderste lag af servietten, der hvor mønsteret er, så får du det pæneste resultat.
Med servietter er det en god ide at give et ekstra lag lim ovenpå, når du har sat det fast på bøjlen, for at forsegle papiret, som jo er ret porøst.
Vil du lære mere om denne metode til at pynte bøjler, kan du kigge forbi den svenske blog Craft and Creativity og dette blogindlæg. Beskrivelsen er både på svensk og engelsk.

Decoupage Diy Boejle