DIY Fredag: Lækre salt- og lakridsmandler

Idag er det regnvejr og jeg har allermest lyst til at være inde og hygge mig. Og hygge er jo ofte lig med snackspisning.
Det kan godt være farligt for vægten med for meget hyggespisning, da det ofte er ret kalorierige ting, man forbinder med hygge.
Mandler har også et højt kalorieindhold, men det er sunde fedtstoffer. Det betyder dog ikke, at man kan spise uhæmmet af dem uden at tage på, men de er bedre for kroppen end en skål chips eller en plade Marabou.

Til denne DIY Fredag får I opskriften på saltmandler og lakridsmandler. Jeg synes, saltmandler smager bedre end peanuts, og når man laver dem selv, er man sikker på der ikke kommer alle mulige tilsætningstoffer i.
Det er ret nemt, og selvom det tager tid at lave, er det meste af det tid, hvor madlerne bare skal stå og passe sig selv.

Mandlerne kan holde sig i et par uger, hvis de opbevares mørkt og ikke for varmt i en lufttæt beholder. Jeg har nu aldrig kunnet få dem til at strække sig så længe, de bliver spist, længe inden der er gået en uge!

Ingredienser til saltmandler:
200 g (ca. 3 dl) mandler
2 dl kogende vand
3 spsk groft havsalt
1 spsk fint havsalt

Sådan laver du saltmandler
1.
Læg dine mandler i blød i det kogende vand med det grove salt i en halv time.

Mandler I Saltvand

2.
Hæld vandet fra og læg mandlerne på en bageplads med bagepapir.

3.
Drys mandlerne over med det fine salt. Rod lidt rundt i dem, så alle får lidt salt på.

Saltmandler Drysset

4.
Bag dine saltmandler midt i ovenen ved 150 grader i 20-30 minutter.
Rør lidt rundt i dem en gang imellem, så de bliver varmet godt op på alle leder og kanter.

5.
Tag mandlerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. De kan godt virke lidt bløde stadigvæk, men det forsvinder, når de bliver kolde.

Faerdige Saltmandler

6.
Server dine lune saltmandler

Lkrids Og Saltmandler

_____________________________________

Ingredienser til lakridsmandler:
200 g (ca. 3 dl) mandler
2 dl kogende vand
2 spsk groft havsalt
1 spsk engelsk lakridspulver
1 spsk lakridsrodspulver
1 spsk fint havsalt

Ingredienser Lakridsmandler

Sådan laver du lakridsmandler
1.
Læg dine mandler i blød i det kogende vand med det grove salt og det engelske lakrids i en halv time. Lakridspulveret klumper en del, så der skal røres godt (men forsigtigt) rundt, for at det bliver helt opløst i det kogende vand.

 Lakridspulver I Vandet

2.
Hæld vandet fra og læg mandlerne på en bageplads med bagepapir.

3.
Drys mandlerne over med det fine salt og lakridsrodspulveret. Rod lidt rundt i dem, så alle bliver dækket.
Du kan godt bruge engelsk lakridspulver i stedet for lakridsrod, men ved at bruge to forskellige slags lakrids, får man en bredere smag.

Lakridsmandler Drysset

4.
Bag lakridsmandlerne midt i ovenen ved ca. 150 grader i 20-30 minutter.
Rør lidt rundt i dem en gang imellem, så de bliver varmet godt op på alle leder og kanter.

5.
Tag mandlerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. De kan godt virke lidt bløde stadigvæk, men det forsvinder, når de bliver kolde.

Faerdige Lakridsmandler

6.
Server dine lune lakridsmandler

Server Lakridsmandlerne

(skålen har en lille bitte flodhest, det er ikke nogle MEGET store mandler, jeg har brugt)

Er du ikke så meget til lakrids, kan det sagtens skiftes ud med karry, paprika, rosmarin (det skal så bare ikke med ned i det kogende vand, kun drysses over) eller de krydderier du nu bedst kan lide.