DIY Fredag: Print-selv kalender

Update: Nogle af de omtalte kalendre kan ikke længere downloades da 2015 næsten er ovre.

Du kan finde kalendere for 2016 i dette blogindlæg.

 

Nu er det lige om lidt nytår og så får man brug for en ny kalender for 2015. Jeg har jo selv lavet en fin fotokalender, men hvis du endnu ikke har fået fingre i en kalender for det nye år, ligger der rigtig mange fine til fri download og udprint rundt om på nettet.
Denne DIY Fredag giver dig et lille udpluk af nogle af de (i mine øjne) pæneste og mest praktiske kalendere fra nettet, som er lige til at printe ud, uden at det koster dig noget som helst udover papir og printerblæk.
Nederst på siden kommer lidt ideer til, hvordan man kan hænge dem op på anderledes måder.

Jeg har fundet to forskellige typer af kalendere:
Kalendere hvor alle måneder står på en enkelt side, så man har hele året på den samme side.
Kalendere hvor hver måned har sin egen side, med ugedage og datoer.

De fleste af print-selv kalenderene er på engelsk, en enkelt er på dansk. Jeg har holdt mig fra dem på finsk, hollansk og andre sprog som normalt ikke bruges af danskere.

Alle kalenderene er til 2015, da de alle har ugedag sammen med datoerne kan de ikke bruges et andet år.

De fleste danskere har en printer, som fint kan bruges til at printe sin kalender ud på.
Jeg vil dog anbefale at man bruger en papirstype, som er tykkere end normalt printerpapir. Det vil gøre at papiret ikke så let krøller og lægger sig pænere mod undelaget. Man undgår også, at man kan skimte den næste side gennem det tynde printerpapir, ved at bruge en tykkere type papir.
Alt efter hvilken papirtype man vælger kan man jo nemt gøre sin kalender mere eksklusiv, og den vil dermed fint kunne bruges som en nem værtindgave.
Synes du ikke din egen printer er helt god nok, kan du benytte et print-center som også vil kunne hjælpe dig med valg af papir o.l.

Kalenderene

Den første print-selv kalender er en enkeltsides kalender på dansk. Det er IDEmøbler, som har lagt en kalender til gratis download på deres hjemmeside her.
Denne kalender er på dansk og holdt i sort. Hver måned er vist ved tal og skrifttypen som er brugt til disse er uden huller, så 3-tallet ligner lidt et B og 7-taller er bare en vinkel. Skriftypen årstallet er skrevet med leder tankerne hen mod gamle stumfilm. Der er brugt en mere neutral skriftype til ugedage og datoer. Der er altså tre forskellige skrifttyper på kalenderen fra IDEmøbler, men det synes jeg bare, giver den karakter.
Denne kalender findes til download i A5, A4 og A3 størrelse.

Den næste kalender er faktisk meget mere end en kalender. Det er en hel årsplanner, med måneds og ugekalender, note-sider, menu-planlægning, to-do-lister og meget mere. Hver gruppe ligger i hvert sit dokument, så man kan nemt vælge ud, hvilke man synes passe bedst til ens eget behov.
Hvis man printer på A4 papir, er kalenderen lige til at sætte i et ringbind, gerne med faneblade, så man nemt kan finde rundt i alle de forskellige dele af kalenderen.
Denne kalender kommer fra den amerikanske blog The Handmade Home og kan findes i denne blogpost.
Man skal bruge en farveprinter til denne kalender, som findes i udgaver med prikker, striber eller tern, alle tre udgaver i mange farver. Man kan sagtens blande, så ugekalenderen har et mønster, notesiderne et andet og månedskalenderen et tredie.
Største minus ved denne kalender er, at på månedssiderne er der fortrykt amerikanske højtider som Groundhog Day, Columbus Day og Memorial Day, og Morther's Day og Father's Day, som ikke er de samme datoer som de danske mors og fars dag.

Kalender nr. 3 er lige som den forgående meget mere end bare en kalender. Den er bare ikke helt så farverig, men holdt i sort print og har ingen fortrykte helligdage på månedskalenderdelen. Den er noget mere neutral, men stadig smuk og super praktisk.
Kalenderen, som også har notesider, daglige opgaver mm, er lavet af AKA Design og findes her.

Var du mere til det farverige er næste print-selv kalender nok noget for dig. Det er nemlig en månedskalender med fine, små månedsrelevante tegninger i glade farver øverst på hver side. Til februar er der en postkasse med et kærestebrev med små hjerter mellem dagene, august har en sol og en række med solbriller mens det midterste o i oktober er skiftet ud med et græskar og en lille sort kat kigger op over kalenderen.
Der er god plads til at skrive aftaler ved hver dato.
Denne kalender kan findes hos imom.com her.

Den næste kalender er helt neutral i sit udtryk, med en håndskrift-lignende skrifttype i sort med plads til at skrive under hver dato.
Kalenderene, der er på engelsk, har øverst på hver side månedsnavnet, hvorunder står dagene, markeret med det første bogstav af dagens navn, hvor torsdag er th. Ugen begynder med søndag, hvilket vi her i Danmark, ikke er så vant til.
Dagene er ikke delt op i små rammer, hvilket giver kalenderen et rent udtryk - lige indtil man begynder at lave noter ved hver dato, så bliver det nok en smule rodet.
Denne kalender er lavet af bloggeren Chantel Emma og kan findes til gratis download her.
Skrifttypen som er brugt, er den samme, som hendes logo er lavet i.

Næste kalender er meget i samme stil - en månedskalender med håndskrift-lignende skrifttype med månedens navn øverst og datoerne nederst. Her er der dog ikke helt så meget plads at skrive noter på, og månedsnavnet er suppleret med hvilket nummer måned det er, dog ikke med tal men i ord - first month January, sixth month June osv.
Allerøverst på hver side er en farvet stribe, så man skal bruge en farveprinter til at lave denne kalender på.
Kalenderen er lavet af Cocorrina og du finder den til download her.
Størrelsen er en halv A4 side, så man printer to måneder på et ark papir.

Jeg er ret vild med den næste kalender, som er med sort print. Selve kalenderen er på den nederste tredjedel, hvor de første tre bogstaver i månedens navn står til venstre og datoerne står ved siden af under forbogstaverne på ugedagene. Også på denne kalender starter ugen med søndag. Skrifttypen er lidt som en hurtig håndskrift, det gælder både bogstaver og tal.
Den øverste del af kalenderen er fyldt med silhuetten af en gren. Grenen skifter fra måned til måned. Min favorit er faktisk ikke en gren men en mælkebøtte på april måned.
Denne smukke kalender er lavet af Vanessa Quijano og du kan finde den her.
Den er lavet så den passer til udprint på almindelig A4 størrelse.

Den sidste kalender vil gå prefekt til børneværelset, da den har nogle søde, farverige tegninger som dekoration for hver måned. Tegningen er øverst på hver side, med månedens navn (på engelsk) nedenunder, med ugedag og datoer helt nederst på siden. Der er ikke plads til noter ved dagene.
Kalenderen er egentlig et design fra 2014, men det er blevet opdateret til 2015, så datoerne passer med det nye år.
Den er lavet af Design is Yay og kan findes her.

Ophæng af kalenderene

Når nu du har printet sin kalender ud, skal den jo sættes op.
Du kan selvfølgelig sætte sin kalender i en ramme, men så skal du have den åbnet hver gang det er en ny måned. En anden mulighed er at laminere kalendersiderne eller lægge dem under et gennemsigtigt skriveunderlag på sit skrivebord.
En ide, jeg synes, er rigtig fin, er at sætte kalenderen på et clipboard, som så kan hænges på væggen. Det er sådan kalenderen fra Chantel Emma er vist. Det er helt klart pænest med et clipboard i træ, ikke en i plast.
Hvis du ikke lige kan finde et pænt clipboard, kan du bruge en buksebøjle til at hænge din kalender op på væggen med, og hvis du heller ikke har sådan en, kan du bruge en almindelig bøjle med et par klemmer på. Disse to ideer kan ses på de to sidste billeder.
Den nemme løsning er at hænge kalenderen på en opslagstavle med tegnestifter - kunne nok være fin på en korkplade, eller sat op på væggen med maskingtape.