DIY Fredag: Pompom tegnestifter

Der vil vist altid være en lille del af mig som er en lille pige, som elsker glitter, glimmer, pink og alting tøset. Denne uges DIY Fredag er lidt af samme skuffe. Det er nemlig en guide til hvordan man selv laver tegnestifter med mini pompom'er.
Pompom'erne kan også bruges på magneter, på en snor til en guirlande, til et lille tæppe (som dem man kender med filtkugler) eller til en nøglering. Jeg trængte til noget pynt på min opslagtavle, så jeg tænkte at pompom-tegnesifter ville kunne friske lidt op.
Denne DIY Fredag er noget som kan laves af både store og små. Så du kan sagtens sætte ungerne til at hjælpe.

Materialer:

  • Garn - ikke for tykt
  • Tegnestifter
  • Lim - jeg brugte stoflim men limpistol kan også bruges, sekundlim virkede ikke for mig
  • Saks
  • Gaffel - jeg brugte en stegegaffel men en alm. gaffel kan også bruges bare den har et lige antal tænder

1:
Start med at vikle garn rundt om gaflen. Det skal sidde ret tæt og må godt blive en tyk lille klump. Når du synes din pompom er blevet tyk nok, klipper du garnsnoren over. Jeg lavede pompom med både bomuld og uld og begge dele funderede fint til de små pompom'er.

2:
Klip et nyt stykke garn på omkring 25 cm. Bind det rundt om din garn-klump på gaflen gennem det midterste hul af gaflens tænder. Bind først knude på den ene side og træk så garnet om på den anden side og bind også en knude her. Sørg for at stramme så godt til som muligt så garnet ikke falder ud når du begynder at klippe pompom'en op.

3:
Træk din garn-klump af gaflen og klip igennem løkkerne i siderne så der ikke er nogle ender som hænger sammen.

4:
Puf din pompom op ved at nuldre den godt og forme den mellem hænderne. Klip pompom'en til så den bliver rund og ensartet i overfladen.

5:
Find den side du synes er pænest af pompom'en og lim så tegnestiften fast på den modsatte side. Jeg kom lim på både tegnestift og pompom, da garnet godt kan suge en del af limen til sig.

6:
Hvis du synes den trænger, kan du lige trimme pompom'en til igen og så er din pompom-tegnestift klar til at komme på opslagstavlen.


Jeg undskylder de lidt mørke billeder, men der er nogen som har gemt solen væk idag og så står der et stort stillads foran mine vinduer der tager den lille smule lys der kommer udefra.