DIY Fredag: Håndklædestropper

Jeg har købt nogle enkle grå håndklæder i Ikea. Problemet med dem er at de kun har en enkelt strop midt på den lange side. Det er ikke helt ideelt, når nu min knage sidder ret højt oppe på væggen, så skal stroppen på håndklædet helst sidde i enderne, for at jeg ikke skal have hænderne alt for højt op for at nå håndklædet.

Jeg har så kastet mig ud i selv at sætte nye stropper på mine håndklæder. Hvis nu stropperne havde siddet, hvor jeg gerne vil have dem, havde jeg nok alligevel skiftet dem ud, da jeg gerne vil have lidt kulør på håndklæderne. Jeg synes, det er rigtig fint, når der lige er en lille detalje, som skiller sig ud, mens resten er helt neutralt.

For at finde noget bånd, jeg kunne bruge til stropperne, tog jeg en tur i Stof2000.
Havde egentlig bestemt mig for, at det skulle være skrig-pink bånd, jeg ville bruge, men lige nøjagtigt det, havde de ikke, og kunne heller ikke skaffe det - jeg spugte!
Så måtte jeg jo finde på noget andet, og valget faldt på neon-gul. Men hold op der var et stort udvalg af forskellige typer bånd!
Satinbånd er selvfølgelig ikke godt at bruge, da det ikke vil klare en kogevask.
Skråbånd kan godt bruges, men så skal man lige huske at folde det, eller lægge det dobbelt og sy det sammen, så der er mønster på begge sider og så båndet ikke åbner sig.
Det var lige før, jeg valgte et af deres fine skåbånd med Liberty mønster. Det tror jeg også kunne se rigtig fint ud til mine grå håndklæder. Der var også nogle smalle bånd med forskellige mønstre. Nogle var med hjerter, andre prikker, striber, tern eller stjerner.

Udvalget var bare så stort, at jeg ikke kunne bestemmer mig for, hvad jeg skulle vælge, så jeg endte med det neon-gule gros grain bånd.
Fordelen ved gros grain bånd er, at det er lidt tykkere i vævningen end eks. kantbånd, så det kan holde til lidt mere.
Tykkelsen på det bånd man vælger er jo helt op til en selv. Jeg valgte smalt bånd, fordi mine håndklæder ikke er så store, og så vil jeg gerne have det neongule kun er en detalje og ikke tage alt for meget opmærksomhed.
Hvis jeg var endt op med Liberty båndet, ville jeg nok har lagt det dobbet, så det blev en bredere strop, da det var mere neutralt i farverne og mønstret gerne må ses.

Nu vil det vise sig, om den neongule farve vil blive mat og kedelig, når håndklædet er blevet vasket nogle gange, men jeg kunne minimum købe 1 meter bånd, så jeg har nok til at skrifte det ud, hvis det mister farven. Ellers må jeg skifte det ud med Liberty båndet.

Jeg vaskede mine håndklæder først, for lige at få det værste overskudsfarve væk, så det ikke misfarver stopperne ved første vask.

Jeg har valgt at på det ene håndklæde skal båndet være som almindelige stropper i midten af håndklædets korte led i begge ender og på det andet vil jeg sætte båndet skråt i hjørnet, også i hver ende.

Sådan laver du nye stropper til håndklæder

Materialer:
Håndklæde
Gros grain bånd (eller lignende)
Sytråd i samme farve som håndklædet

Værktøj:
Symaskine
Målebånd
Opsprætter
Saks

1:
Først måler jeg op så stropperne kommer til at sidde lige og ens i begge ender. De skrå stropper sidder 5cm hen ad siden fra hjørnet, mens de stopper, som sidder på den korte led af håndklædet, er 10cm langt med 5 cm på hver side af midten. Hvis man har nogle meget store knager, kan man jo bare lave stroppen tilpas lang, så den kan komme ned over knagen.
2:
Jeg bruger en opsprætter til at åbne kanten af håndklædet, så stropperne kan komme ind under kanten.
3:
Det stykke bånd, jeg skal bruge, måler jeg op, ved at lægge båndet mellem de to huller i kanterne og så helt ud til kanten af håndklædet. Og husk det er bedre at lave dem lidt for lange i første omgang, da man jo altid kan klippe lidt ekstra af. Taler af erfaring!
Forsigtet stopper jeg båndet ind i hullerne under kanten af håndklædet og fastgør det med en nål.
4:
Når stopperne sidder som de skal, syr jeg dem fast på symaskinen. Jeg er ret sikker på det er mere holdbart end hvis jeg syr dem fast i hånden. Først brugte jeg sort tråd, men det kunne ses alt for tydeligt, så jeg skiftede til en grå istedet. Jeg tænkte også på at bruge en neongul tråd, så det passede til stroppen, men kom fra det igen, da jeg så skulle sy helt lige og da syningen går længere ud end stroppen vil det se lidt mærkeligt ud. Så det blev syet med tråd i samme farve som håndklædet.
Klip alle overskydende snore af og så er håndklædet med det nye stropper klar til brug.

Jeg er blevet ret tilfreds med resultatet og de nye, fine, neongule stropper på mine Ikea håndklæder. Udskiftning af stropper kan selvfølgelig også bruges på viskestykker, karklude, vaskeklude og andet der skal kunne hænges op.