DIY Fredag: Hama perle låg til glas

Det siges, at sommeren er på vej. Efter en temmelig kold og regnfuld maj måned trænger jeg altså også snart til noget varme og solskin. Den der hængekøje er slet ikke blevet brugt nok!

Når vejret bliver godt, og man kan side ude og nyde det gode vejr, vil der også komme hvepse. Det er bare så øv, når der kommer insekter i ens glas, så denne DIY fredag giver en god ide til, hvordan du kan lave låg til dine glas.

Det er så enkelt, at man faktisk bare skal lave en perleplade. Brug de små runde perleplader og helt almindelige Hama Perler.
Undlad at komme et par perler i midten, så der er plads til et sugerør.
Nemt og meget smart!

Ved at lave forskellige mønstre kan alle gæster få et unikt låg, så det er nemt at kende forskel på hvilket glas, der er ens eget. På billedet er lågene med frugt-inspirerede mønstre, så perle-lågene ligner overskårne frugter, men man kan selvfølgelig også bare lave abstrakte mønstre, eller ensfarvede låg. Kun fantasien sætter grænser.

Jeg tænker, at man kan lave en ekstra ring af perler på en af de yderste omgange på perlepladen. Denne kan så limes på låget, så det sidder lidt bedre fast på glasset og ikke så let kan blive væltet af.

Billede og ide kommer fra Make: