DIY Fredag: Coaster af filt

Hvis du har et bord, du gerne vil passe lidt på, så der ikke kommer pletter og ringe fra kopper og glas, kan det være en god ide at bruge coasters.
Det er slet ikke så mormor-agtigt at bruge en coaster, det er nemlig in at passe på sine ting.

Det er super nemt selv at lave sine egne hjemmelavede coasters, så det er, hvad du kan lære på denne DIY Fredag.

Coasters går også under andre navne som ølbrikker, drikkebrikker eller små bordskånere, men funktionen er ens uanset navnet, nemlig at passe på bordet.
En coaster kan være lavet af alt lige fra pap, porcelæn, plastic eller noget helt andet. Dem, du kan lære at lave her, er i filt.

Det er helt op til en selv, hvilken form coasterne skal have. Jeg har lavet en rund og en firkantet, men de kan lige så godt være seks eller ottekantede eller formet som en sky, en blomst eller et hjerte. Det er næsten kun fingerfærdigheden, som sætter en grænse for hvilken form de kan have. Man skal bare huske på, at de skal være store nok til, at der kan stå en kop på.
Jeg fandt et rundt låg og en kvadratisk memo-blok, som fungerede fint som skabeloner til mine coasters.

Jeg har overvejet at lave en coster (eller nok nærmere bordskåner i dette tilfælde) i over-størrelse, til at stille en stor tekande på, både for at beskytte bordet mod varmen og dråber fra kandens tud. Man kan nemlig også helt selv bestemme størrelsen på sine coasters.

Det filt, jeg har brugt, er fra stof2000 og er 0,5cm tykt. Det er en rest jeg havde fra en computer-taske, jeg syede for nyligt.

Materialer
Filt, med en god tykkelse så det holde formen og beskytter godt nok
En kuglepen
En saks
Skabelon
Evt. broderitråd og nål

Diy Coaster Metarialer

Lav dine egne ølbrikker
1:
Læg skabelonen på filten og tegn med kuglepennen hele vejen rundt.

Diy Coaster Skabelon

2:
Fjern skabelonen og klip coasteren ud af filten. Klip lige inden for kuglepensstegen, så den ikke kommer med på coasteren.

Diy Coaster Klip

3:
Klip til, hvis der er ujævnheder i kanten.
Nu er din coaster faktisk færdig

4:
Jeg syede, på den runde ølbrik, kanten rundt med tungesting i en farvet broderitråd, for at få lidt farve på den. Det behøves ikke, da filten ikke vil flosse, hvis man ikke syr rundt i kanten; det er ren æstetik.

Diy Coasters

 

God fornøjelse med at lave hjemmelavede coasters.