DIY Fredag: Lys med mønster

Jeg elsker levende lys, især i de lange mørke vinteraftner er det rart med stearinlys. Jeg er udmærket klar over det ikke er specielt sundt for indeklimaet at have levende lys tændt, men jeg vil bare ikke undvære den hygge de giver.
For at friske de hvide lys op, kan man give dem en ny overflade med servietter eller silkepapir, hvilket denne uges DIY fredag er en guide til.
Det er en god måde hvorpå kan man give lysene til adventskransen et helt nyt udtryk.

Materialer:
Lys - jeg har brugt bloklys, men almindelige kronelys kan også bruges
Mønsterede servietter eller silkepapir
Bagepapir
En stump lys eller et fyrfadslys
En saks
En hårtørrer, som kan varme godt op, eller en varmepistol hvis du ligger inde med sådan en.

1:
Start med at klippe bagepapiret til, så det er en smule bredere end lyset og langt nok til at det kan nå rundt om lyset + ekstra længde.

2:
Gnid din lysestump eller fyrfadslys (uden alu-holder) på bagepapiret, så det bliver dækket af et tyndt lag stearin. Du behøver ikke komme helt ud til kanterne, men området med stearin skal være stort nok til at dække lyset og gerne mere til.

3:
Vælg en serviet eller silkepapir med et mønster du gerne vil have over på dit lys. Jeg havde fundet det fine birkestamme mønstrede silkepapir i Søstrene Grene. Hvis du bruger en serviet skal du pille den fra hinanden, så du kun har det yderste lag, hvor mønsteret sidder, tilbage.
Er det bare en detalje fra servietten du vil bruge, klipper du den ud.
Klip din serviet eller silkepapir til, så det passer i længede og bredde med dit lys.
Hvis du vil lave flere lys, kan du med fordel klippe dine stykker papir samtidig, så de får samme størrelse.... ikke som mine der ikke når lige højt op på lyset.

4:
Vikl servietten eller silkepapiret helt tæt rundt om lyset, detn mønstrede side udad. Omkring dette vilker du så bagepapiret med stearinen ind mod servietten. Sørg for at holde det helt stramt, så silkepapiret ikke krøller. Du kan lave et lille fikst håndtag af enderne af bagepapiret, så det forbliver stramt om lyset.

5:
Varm bagepapiret op med hårtørreren. Du skal have smeltet den stearin der er gnedet på bagepapiret, så den trænger gennem servietten/silkepapiret, og får det til at klæbe fast på selve lyset.
Det kan godt blive lidt varmt at holde bagepapiret stramt, så sørg hele tiden for at bevæge hårtørreren rundt. Den må gerne være helt tæt på bagepapiret, så du nærmest bruger den til at gnide stearinen ind gennem det mønstrede papir.
Det kan godt være du skal give bagepapiret en ekstra omgang stearin undervejs, for at få servietten eller silkepapiret til at sidde ordentligt fast.

6:
Nu er dit lys færdigt.

Istedet for mønstret papir, kan man også selv (eller ungerne kan) lave en tegning på en hvid serviet, som man kan varme fast på sit lys.

OBS: Papiret rundt om lyset brænder jo ikke ned som stearinen gør, så husk at trimme det til i takt med at lyset brænder ned.